Samsung is grootste ICT-bedrijf ter wereld

Dit artikel delen:

Met een omzet van bijna 134 miljard dollar is het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics het grootste ict-bedrijf ter wereld. Samsung Electronics zag zijn omzet in 2010 met 22 procent stijgen en passeert daarmee HP, dat een omzet van 128 miljard dollar noteerde. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Fortune Global 500.

Samsung scoort sterk met zijn Galaxy-smartphones en tablets. In de Fortune Global 500 staat de Amerikaanse teleomdienstverlener AT&T op de derde plaats, gevolgd door het Japanse NTT. Deze telecomdienstverlener nam een jaar geleden de systeemintegrator Dimension Data over.

Verder in de top-10 van de grootste ict-bedrijven staan Hitachi, Verizon Communications, Sony, Deutsche Telekom, Telefonica en Vodafone. Apple staat op plaasts 11, maar maakte de grootste sprong met een omzet van 85 miljard dollar (een omzetstijging van 78 procent). Hierdoor paseert Apple partijen zoals Microsoft, France Telecom en Dell.

In samenwerking met Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De jeugd heeft de toekomst. Als je vroeger Samsung gezegd zou hebben, zouden oude mensen je voor gek hebben verklaard. Samsung krijgt het voor elkaar de jeugd massaal voor zich te laten kiezen en tegelijkertijd voorop te gaan in research en technology. Wie wil nog weten uit welk datacentre/wolk en met welk merk alles komt? Wat Apple doet is knap, wat Samsung doet is onnavolgbaar. Massa = kassa! Diep respect voor dit merk en de filosofie die hier achter zit. Een bewonderaar.

HP is dus een interessante overnamekandidaat voor Samsung.

Wat een slecht verhaal ..

Samsung wasmachines, koelkasten, dolby surround sets, magnetrons etc. vallen ook onder Samsung electronics.

Als de schrijver van deze onzin dat ook als ICT ziet. Dan valt de wapen - industrie onder duurzaam ondernemen.

Samsung heeft jarenlang onderdelen gemaakt voor al hun 'concurrenten' die hoge kwaliteits eisen stellen/stelden. Vervolgens bedachten ze waarom maken we wij zelf geen gereed produkt, wij maken immers alles alleen assembleren niet.
Tja, terechte winnaar zou ik zeggen.

Bij mij staat Samsung ook bekend als een misschien onopvallend, maar kwalitatief goed en zelfs mooi vormgevend merk.

Ik gun ze succes.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-25T16:25:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.