'Apple wil batterij met waterstofcellen'

Dit artikel delen:

Apple onderzoekt de mogelijkheid om een batterij te ontwikkelen die werkt op waterstofcellen en zo wekenlang niet opgeladen hoeft te worden. Dat meldt de Britse krant Daily Telegraph. De krant baseert zich op documenten die ingediend werden bij het United States Patent and Trademark Office. (USPTO).

De waterstofbatterij is geschikt voor Apple-pc's. De batterij gaat veel langer mee zodat Apple-gebruikers minder vaak hun pc of tablet hoeven op te laden. Daarnaast zou de batterij duurzamer en mileuvriendelijk zijn doordat er minder energie hoeft te worden opgeladen en geen chemisch afval van de batterij overblijft. Apple zegt verder in de aanvraag bij de USPTO aan de energiezuinige batterij te werken ten einde minder afhankelijk te zijn van fossiele grondstoffen uit het buitenland.

De brandstofcellen, waar waterstof en zuurstof worden omgezet in waterdamp en elektrische energie, zouden ook smaller en lichter zijn dan gewone batterijen.

De technologie werd in het verleden al beschouwd als een oplossing voor schonere voertuigen. Onder meer Honda maakt er gebruik van. Ze toepassen in smartphones en laptops creëert echter wel een aantal specifieke problemen, geeft het technologiebedrijf toe. Dat wordt nu verder onderzocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-28T14:41:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.