Apple verliest slag om Samsung Galaxy Tab 10.1

Dit artikel delen:

Net als in de eerdere uitspraak is ook in hoger beroep Samsung vrijgesproken van patentschending in zijn Galaxy Tab 10.1-tablet. Apple had in Nederland het hoger beroep aangespannen, maar ving wederom bot in zijn vraag om een verkoopverbod.

Volgens de rechter claimt Apple onterecht bepaalde modelrechten voor tabletcomputers. Samsung bracht namelijk ook andere merken tablets in de rechtszaak in die eveneens op Apple's iPad lijken. De tekeningen uit 2004 waarover Apple beschikt die zouden moeten aantonen dat Apple de bedenker van een dergelijk model is, werden door de rechter ongegrond verklaard. De rechter vond de iPad niet eens op de tekeningen lijken.

Patentoorlog

De patentenoorlog tussen Samsung en Apple laait hoog op. In augustus 2011 kreeg Apple het via de Nederlandse rechter voor elkaar dat Samsung niet langer de Galaxy-telefoonserie in Nederland mag verkopen. Dit verbod is ingegaan in per 13 oktober 2011. Het Koreaanse bedrijf is hier onderuit gekomen door een update in de scrollfunctie van de fotogalerij door te voeren.

Ook in Duitsland werd de Galaxy Tab 10.1 verboden, maar inmiddels wordt deze via andere wegen toch in het land verkocht. Ook in Zuid-Korea, Amerika, Japan en Frankrijk lopen rechtszaken tussen de ict-giganten rondom tablets en smartphones. In Australië is Samsung eind september 2011 ook een procedure tegen Apple gestart om patenten rondom draadloze communicatie. In Nederland probeerde Samsung in oktober 2011 eenzelfde rechtszaak te starten, maar dat werd door de rechtbank afgewezen omdat het patent op 3G te breed zou zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed om te zien dat Samsung in het gelijk is gesteld.Is er tenminste nog keuze voor ons als consument

Terecht

Het lijkt me verstandiger dat beide bedrijven rond de tafel gaan zitten en dit netjes oplossen ipv dit voor de rechter uit te vechten.

Zure appel?

Ik heb dat Apple altijd al een rotte appel gevonden. Zo eentje waar je in bijt en er dan achter komt dat er een hele rotte kern in zit.
Moge 2012 het jaar van de ondergang van dit bedrijf worden.
Dat zal wel niet lukken, maar hopen mag altijd!

Mensen neem dit niet zo serieus. Het zijn gewoon zakelijke verschillen tussen bedrijven die een hoop business met elkaar doen.

@Paul. Niet serieus nemen?!?!
Dit raakt ons allen. We betalen sowieso mee aan de rechtszaken en als we pech hebben kunnen we iets niet kopen omdat we dat van een fabrikant niet mogen! De wereld op zijn kop!

@peter
Het probleem is dat je altijd het kamp hebt van het gesloten platvorm en het open platvorm. Beide werken goed. Apple is wel de aanjager van innovatie of in ieder geval degene die de juiste timing heeft om daadwerkelijk producten op de markt te zetten. Je ziet dat vele andere nog steeds niet aan de eenvoud en de kwaliteit kunnen voldoen. Laatst heb ik een HP slate 2 met windows 7 en 8 geprobeerd. Daar wil je gewoon niet op werken, dan verlang je naar een iPad of Android. Microsoft heeft tenslotte met XP het langstlopende OS wat nauwelijks innoveerde. Heb je liever een tijdperk zonder innovatie?

Elk bedrijf (Apple, Microsoft, Google en vele andere) zullen altijd hen innovaties beschermen. Daar is op zich niets mis mee.

Enige geschil wat door een derde partij opgelost moet worden is de licenties en de waarde die daar aanhangt naast elkaar leggen en een compromis sluiten. Dat is beter dan al die rechtzaken. Welke partij wil hiervoor zichzelf aanmelden bij deze bedrijven :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-24T11:40:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.