Vastgoed-app koppelt augmented reality en 3D

Dit artikel delen:
BizPark27

Screenshot van BizPark27

Het Nederlandse bedrijf Ghost Hybrid Media heeft in opdracht van de gemeente Blaricum een app ontwikkeld ter promotie van het nieuwe 'BusinessPark27' in de Blaricummermeent. In de app worden augmented reality en 3D met elkaar gekoppeld.

Met de app kunnen kaveleigenaren hun toekomstige bedrijfspand in 3D van binnen en van buiten bekijken op een tablet of smartphone. Zo kunnen zij de kwaliteit van werken en zakendoen die BusinessPark27 biedt al beleven en delen met anderen voordat hun pand gereed is. Het is voor het eerst in Nederland dat augmented reality-technologie in combinatie met 3D wordt ingezet voor de commerciële ondersteuning van een vastgoedproject.

Interactieve 3D-rondleiding

Om geïnteresseerde ondernemers en projectontwikkelaars over de streep te trekken heeft het projectbureau van BusinessPark27 voor een innovatieve aanpak gekozen. Projectmanager Rob Hoksbergen wist het Nederlandse bedrijf Ghost Hybrid Media over te halen speciaal voor BusinessPark27 een app te ontwikkelen die een interactieve 3D-rondleiding door de nog te realiseren bedrijfspanden mogelijk maakt.

'Met deze 3D-app kunnen exploitanten en beleggers hun toekomstig vastgoedproject op BusinessPark27 al tonen aan huurders, kopers en medewerkers', zegt Hoksbergen. 'Als virtuele bezoeker kun je je eigen route bepalen door het pand, de interieurstijlen en de omgeving aanpassen en bepalen of je het pand bij dag of avondlicht bezoekt. De app is zo niet alleen een marketingtool maar heeft ook een experience-factor. Het is een fantastisch nieuw medium dat het mogelijk maakt voor toekomstige gebruikers om de kwaliteit van werken in hun vastgoedproject op het businesspark al te beleven en te promoten voordat de eerste spade de grond in gaat.'

BizPark27

Volgens Hoksbergen is het voor eerst dat augmented reality-technologie in combinatie met 3D wordt ingezet voor de commerciële ondersteuning van een vastgoedproject. Hij verwacht echter dat deze hybride technologische oplossing binnen enkele jaren gemeengoed zal worden binnen de vastgoedwereld. De BizPark27-app is geschikt voor iPhone en Android en te downloaden via de App Store en de Android Market (zoekterm BusinessPark 27). Met een plattegrond (print-out marker) die je hier ook kunt downloaden, kun je de app via je mobiele toestel gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-14T16:04:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.