Telecombedrijven halen steeds minder uit spraak

Dit artikel delen:

De inkomsten uit stemverkeer in Europa zullen tot 2008 dalen met 3 procent per jaar. Dat voorspelt marktonderzoeker IDC.

Volgens IDC gaan de inkomsten uit telefonisch stemverkeer in de meeste Europese landen omlaag. Dat is te wijten aan het vervangen van vaste telefoonaansluitingen door mobiele toestellen, aan de overstap naar inbelverbindingen waarbij de gebruiker onbeperkt kan bellen voor een vast maandelijks bedrag, en aan de groeiende concurrentie van zowel de traditionele telecomoperatoren als van de aanbieders van VoIP.

Door die tendensen krimpt de Europese markt voor stemverkeer via vaste lijnen in van honderdacht miljard dollar in 2003 naar 95 miljard dollar in 2008, aldus IDC. Dat komt neer op een jaarlijkse daling van 3 procent.

Nu de markt achteruitgaat, wordt de strijd om marktaandeel steeds heviger. “Die strategie heeft echter alleen nut op korte termijn. Op langere termijn moeten de leveranciers van telefoondiensten ernstig overwegen of het aanbieden van traditionele, vaste telefoondiensten wel voldoende opbrengt. Als ze nu nog geen plannen maken voor een overstap naar VoIP, krijgen ze tegen 2008 zware problemen of zelfs helemaal uit de markt verdwijnen”, zegt onderzoeksverantwoordelijke Jill Finger Gibson. “Nieuwe tarieven en dienstenpakketten, nieuwe toestellen en extra diensten met toegevoegde waarde kunnen op korte termijn de verliezen beperken, maar volstaan niet voor groei op lange termijn.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-09T12:44:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.