EC geeft MobiCloud 4,45 miljoen financiering

Dit artikel delen:
Winst

De Europese Commissie geeft het MobiCloud-consortium 4,45 miljoen euro financiering. Dit consortium wordt geleid door Appear (Zweden) en bestaat daarnaast uit Nettropolis (Duitsland), EsperantoXL (Nederland), Costain (Verenigd Koninkrijk) en Comit Projects (Verenigd Koninkrijk). Het doel van het project is om de levering van nieuwe mobiele diensten in de cloud te stimuleren en de opkomst van een Europees ecosysteem van ontwikkelaars van mobiele cloudapplicaties te ondersteunen.

Het MobiCloud-project wordt mede gefinancierd via het ict-beleidsondersteuningsprogramma (Policy Support Programme of PSP) voor concurrentievermogen en innovatie (Competitiveness and Innovation framework Programme of CIP). Het verminderen van de kosten en complexiteit van mobiele applicatieontwikkeling door middel van cloudtechnologieën is een strategische doelstelling van de Europese Commissie. Met MobiCloud wordt het voor kleinere bedrijven, en niet alleen voor mondiale erp-leveranciers, haalbaar om snel mobiele apps voor hun bestaande zakelijke applicaties te ontwikkelen en op de markt te brengen.

De Europese Commissie wil een snellere invoering van cloud computing bevorderen in alle sectoren van de economie, zodat ict-kosten gereduceerd kunnen worden. Gecombineerd met nieuwe digitale mogelijkheden leidt dit tevens tot een stimulans voor productiviteit, economische groei en werkgelegenheid.

Diensten in de cloud

Het Mobicloud-project voert vier voorbeeldprojecten uit die betrekking hebben op de markten stadsvervoer, spoorwegen, interim personeelsmanagement en de bouw. Hierbij hebben eindgebruikers met smartphones of tablets toegang tot een breed scala aan diensten die zijn opgeslagen in de cloud.

MobiCloud biedt een samengesteld scherm (mobiele mash-up) die gegevens uit verschillende it-systemen combineert. Afhankelijk van de context (locatie, rol, vaardigheden, beschikbare collega’s, et cetera) geeft de app verschillende diensten weer die real-time reageren op veranderingen (nieuwe werkorders, foutmeldingen, meldingen).

Bedrijven die deel uit willen maken van het MobiCloud-ecosysteem worden uitgenodigd om zich aan te melden voor het early adopter-programma, waarin toegang wordt verleent tot een MobiCloud-testomgeving ten behoeve van eigen proefprojecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit klinkt allemaal erg veelbelovend en en buitengewoon belangrijk voor Europa om mee te kunnen komen in deze ontwikkelingen die onze wereld en werkwijze in rap tempo veranderen.

Ik ben er inmiddels achtergekomen dat de officiele website van dit project www.mobicloudproject.eu is en dat het gebaseerd is op de AIQ platform van Appear die hier wordt gedemonstreerd:
http://www.youtube.com/watch?v=JHZsjLf0m1o

Ook heb ik ergens gelezen dat er een delegatie van MobiCloud aanwezig zal zijn in Rotterdam op de Enterprise Mobility Exchange van 21-23 mei.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-04T09:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.