Huawei zet Windows Phone in de ijskast

Dit artikel delen:

De Chinese mobieltjesmaker en ict-leverancier Huawei zet de ontwikkeling van zijn Windows Phones voorlopig in de ijskast. De toestellen met het besturingssysteem van Microsoft zouden te weinig opbrengen en daarom staat de ontwikkeling 'on hold', vertelt directeur van de consumententak Richard Yu aan de Amerikaanse zakenkrant Wallstreet Journal.

Huawei bracht verschillende toestellen met het Windows Phone besturingssysteem op markt. Het gaat om de Ascend W1 en W2. 'We hebben het geprobeerd met Windows Phone, maar het is lastig om mensen te overtuigen een Windows Phone te kopen. Het baart ons zorgen dat Android de enige andere optie is, maar we hebben geen keuze', zou Yu hebben gezegd.

Het is niet bekend of het nieuws over het staken van de ontwikkeling van toestellen met Windows Phone iets te maken heeft met berichten over de ontwikkeling van een Chinees os. De Chinese overheid zou achter een conglomeraat zitten dat sleutelt aan een nieuw besturingssysteem voor desktops. Bovendien wil de Chinese overheid het gebruik van Windows binnen overheidsinstellingen uitbannen na beschuldigingen aan het adres van de VS over dataspionage. Na het os voor desktops zouden de Chinezen ook een os ontwikkelen voor mobiele apparatuur.

Yu meldt in het interview met de Wallstreet Journal dat Huawei, na Apple en Samsung de derde grootste mobieltjesmaker ter wereld, geen plannen heeft voor de ontwikkeling van een eigen besturingssysteem voor mobieltjes. 'Het is makkelijk om een eigen besturingssysteem te ontwerpen. Maar het probleem is het bouwen van het ecosysteem eromheen.' Huawei zou verzoeken om telefoons te maken op basis van het Tizen-platform van Samsung hebben afgewezen.

Huawei Benelux is om een reactie gevraagd, maar was nog niet in staat om te reageren.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet zo vreemd, wie wil er nou windows op een telefoon, en vervolgens overgeleverd worden aan de "dictatuur" van MS , net als bij Apple.
Ben net van Apple verlost en over op Android.
Android staat voor mij gelijk aan vrijheid van keuze!

@Keesje,
Android staat voor Google... een organisatie waar zelfs George Orwell niet van kon dromen !
Ik heb gewoon een foontje met Symbian.... kan bellen, SMSen en doet een week met een batterij lading.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-25T16:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.