Mobiliteit is belangrijk bij enterprise apps

Dit artikel delen:

Mobiliteit van applicaties is het komend jaar het belangrijkste criterium voor bedrijven om nieuwe applicaties te ontwikkelen. Dit blijkt uit onderzoek van OutSystems en TechValidate dat werd gehouden onder meer dan tweehonderd it-beslissers van enterprise organisaties over de hele wereld.

Voor 43 procent is mobiliteit (mobiele applicaties of webtoepassingen voor mobiel gebruik) de belangrijkste drijfveer voor de ontwikkeling van enterprise applicaties. De meest gebruikte mobiele architecturen zijn: hybride (65 procent) en het mobiele web (60 procent), terwijl native mobile apps slechts door 26 procent van de bedrijven wordt genoemd. Meer dan de helft van de it-organisaties is van plan om het merendeel van hun nieuw te bouwen applicaties geschikt te maken voor mobiel gebruik.

Paulo Rosado, ceo van OutSystems: ‘Dit onderzoek laat duidelijk de uitdagingen zien waar it-organisaties mee kampen wanneer zij nieuwe applicaties ontwikkelen. Zij zetten steeds meer in op mobiele applicaties, hebben behoefte aan applicaties die in de markt niet direct beschikbaar zijn en voor al die apps geldt dat zij integraties moeten verzorgen met een groot aantal andere bedrijfssystemen en technologieën. Bedrijven zijn daarom steeds meer op zoek naar platformen die losstaan van de onderliggende technologie en waarmee snel applicaties ontwikkeld en uitgerold kunnen worden. De applicaties moeten daarbij gemakkelijk gekoppeld kunnen worden en goed kunnen worden beheerd door de hele applicatie-lifecycle.’

Maatwerkapplicatie

Voor de meeste bedrijven voldoen de standaard applicaties niet aan de wensen en eisen van een bedrijf. Het is voor bedrijven sneller en goedkoper om zelf een applicatie te ontwikkelen dan de standaard applicatie aan te passen. Bedrijven ontwikkelen de meeste applicaties voor procesautomatisering(formulieren, routing), rapportage en analyse, management dashboards, crm en de ondersteuning van samenwerking.

De nieuwe enterprise applicatie wordt steeds vaker gekoppeld met meerdere systemen en databases. Zo koppelt 79 procent van de bedrijven de applicatie met één tot vijf applicaties in de cloud en kiest 66 procent om de applicatie te koppelen aan één tot vijf dedicated apps. Deze koppeling met bestaande applicaties wordt voornamelijk gedaan om de functionaliteit van andere (legacy-)systemen te ontsluiten, data te kunnen combineren en als uitbreiding op bijvoorbeeld erp- of crm-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-28T11:59:00.000Z Suzanne Martens