Gratis internet in Thalys-treinstellen

Vanaf nu is in alle passagiersklassen op de Thalys Wi-Fi beschikbaar.

Thalys heeft het aanbod van Wi-Fi op de treinstellen fors uitgebreid. Naast de eerste klas kan nu ook in de andere klassen gratis gebruik worden gemaakt van Wi-Fi.

Voortaan biedt Thalys, alle reizigers gratis draadloos internet aan tijdens de treinreis. De Wi-Fi wordt in samenwerking met Icomera, een Zweeds bedrijf aangeboden. Het bedrijf heeft een grenoverschrijdende toegang tot 3G- en 4G-netwerken gerealiseerd en vormt daarbij het aanspreekpunt voor Thalys.

Eerder voorzag Thay de reizigers in eerste klasse al van Wi-Fi, maar voortaan kan elke passagier gratis surfen op de hogesnelheidstrein. Momenteel is het aanbod beperkt tot een transferlimiet van 40 megabyte en een surfsnelheid van 512 Kbs. Ga je daarover, dan kan je verder met gehalveerde snelheid. Ideaal is deze oplossing dus nog zeker niet.

Thalys vraagt zijn reizigers wel om geen video te streamen uit vrees dat één gebruiker zo het netwerk kan vertragen voor de rest van de reizigers. De streamingkwaliteit zal gezien de bandbreedte toch niet al te hoog liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is volkomen begrijpelijk dat je bepaalde voorzieningen limiteert per gebruiker om het niet al te complex te maken en het gebruikersvriendelijk te houden. Waar ik mijn wenkbrauwen van frons is dat er tal van voorbeelden zijn van gratis aangeboden internet in bijvoorbeeld ziekenhuizen, tram, bus, metro, waarbij je niet al te veel bandbreedte krijgt aangeboden maar wel een beetje surf i.p.v. suf.

Datzelfde lijkt mij ook moeten kunnen op de thalys. Toch? Ik begrijp die beperking niet zo helemaal.

Wat een prachtig nieuws. Ik ben afgelopen half jaar enkele keren met de Thalys (1e klas) tussen A'dam en Parijs gereisd maar heb slechts 1x gebruik kunnen maken van Wifi. De andere keren werkte het doodleuk NIET. Oftewel gebruik gelimiteerd tot nul.
Ik ben dus benieuwd wat er veranderd is per 10 mei. En of dat ook in de praktijk werkt. Maar theoretisch is het mooi nieuws...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-10T08:56:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.