Grote brancheverschillen in gebruik it- en telecomdiensten

Dit artikel delen:
communicatie

Per branche bestaan er grote verschillen in de inzet van it- en telecomdiensten. Dat blijkt uit onderzoek van Voiceworks en Telecompaper.

De studie van Voiceworks, aanbieder van zakelijke communicatieoplossingen, en onderzoeksbureau Telecompaper keek naar hoe de zakelijke eindgebruikersmarkt van it- en telecomdiensten eruitziet. Dat bracht enkele grote verschillen aan het licht.

Zo werkt binnen de it- en telecomsector 62 procent van de bedrijven met vaste telefonie, waar dit voor de zorg 91 procent is. Het gemiddelde over alle branches bedraagt 72 procent. Voor het gebruik van mobiele diensten zijn de verschillen nog groter: 15 procent gebruikt mobiele diensten binnen het onderwijs tegenover 85 procent in de agrarische sector. Het gemiddelde over alle branches ligt hier op 50 procent.

Clouddiensten

Ook bij additionele it- en telecomdiensten zijn de verschillen opmerkelijk te noemen. Zo is de adoptatie van clouddiensten in de agrarische sector zeer laag (8 procent), waar deze binnen het onderwijs op meer dan de helft ligt (56 procent). Ook vast-mobiel-integratie verschilt enorm, met als uitschieters het onderwijs (15 procent) en de transportsector (53 procent).

De zakelijke telecommarkt voor bedrijven van twee tot 150 medewerkers in Nederland bevatte eind vorig jaar 742.000 vaste aansluitingen, 1.350.000 mobiele aansluitingen en 343.000 internetaansluitingen. Gezamenlijk zijn deze sectoren goed voor een jaaromzet van ruim 1,2 miljard euro, zo blijkt uit de kwartaalrapporten van Telecompaper over de zakelijke markt.

Het onderzoek van Voiceworks en Telecompaper is samengevat in een onepager.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-17T13:00:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.