Crowdfunding levert Fairphone 2,5 miljoen euro op

Dit artikel delen:

Fairphone heeft 2,5 miljoen euro opgehaald in een Nederlandse crowdfunding-campagne. Ruim achttienhonderd mensen investeerden in de maker van duurzame smartphones op het platform Oneplanetcrowd. Met het extra kapitaal wil het Amsterdamse bedrijf groeien in nieuwe markten zoals Scandinavië en Zuid-Europa en een nieuwe telefoon ontwikkelen.

Volgens oprichter Bas van Abel gebruikt Fairphone de crowdfunding voor de ontwikkeling van een nieuwe telefoon, onderzoek en ontwikkeling om de keten van meer mineralen conflictvrij te maken, groei in nieuwe markten (Scandinavië, Zuid-Europa) en om de dienst ‘Fairphone as a service’ verder te ontwikkelen.

Met een converteerbare lening, krijgen investeerders de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden doordat ze hun lening naar aandelen in het bedrijf kunnen omzetten.

In 2010, startte Fairphone als een campagne om mensen meer bewust te maken van de ethische kwesties rondom de productie van telefoons, met name het gebruik van conflictmineralen en het nodeloos weggooien van smartphones. Inmiddels heeft het bedrijf 150.000 klanten en zijn er twee, als duurzaam bestempelde, modulair opgebouwde Fairphone-modellen op de markt gebracht.

Het extra kapitaal komt als geroepen nadat het bedrijf vorig jaar moeite had met het onderhouden van de eerste generatie Fairphones door een gebrek aan beschikbare componenten. Fairphone kan nu nieuwe stappen maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zelf ben ik eigenaar van heen Fairphone 2 en ik moet zeggen dat de telefoon samen met Ubuntu touch OS op zijn best middelmatig is te noemen. Dat is voor mij ideaal want dan ben ik heel weinig tijd kwijt aan dat ding omdat er geen verslavende apps zijn die je blijven lastig vallen om aandacht.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-21T11:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.