KPN kiest Alcatel voor opwaardering netwerk

Dit artikel delen:

Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het door KPN is gekozen voor de opwaardering van diens breedbandaggregatie-netwerk. KPN wil met dat nieuwe netwerk triple play-diensten leveren.

Die diensten omvatten naast video-on-demand (VoD) en IPTV aan particulieren ook tweedelaag Ethernetdiensten aan bedrijven. "Het opwaarderen van ons netwerk voor de introductie van triple play is een volgende stap in onze jacht naar de levering van meest geavanceerde diensten aan onze klanten", aldus Eelco Blok, director corporate strategy van KPN.

 

"Alcatel heeft aangetoond dat zijn Ethernet/MPLS oplossing alle noodzakelijke functionaliteiten heeft, zoals kwaliteit van dienstverlening en een hoge kwaliteit in bedrijfsvoering, administratie en beheer. Hierdoor kunnen diensten van een grotere kwaliteit sneller uitgerold worden."

De Alcatel-oplossing heeft na een proefperiode van twee maanden goed gefunctioneerd wat betreft schaalbaarheid, beheerbaarheid en hoge beschikbaarheid. Hierdoor kunnen triple play-diensten geleverd worden vanuit de 28 belangrijkste PoP’s (Points of Presence) in veertien verschillende regio’s.


Het contract is een vervolg op de eerdere aankondiging van KPN met betrekking tot de upgrade van 1,3 miljoen DSL-lijnen met ADSL2plus-technologie van Alcatel. Hierdoor wordt de bandbreedte significant vergroot ten opzichte van de traditionele ADSL verbindingen en kunnen verdere voorbereidingen voor de levering van triple play-diensten worden getroffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-12T14:27:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.