Groei mobiele werknemers probleem it-afdelingen

De it-afdeling is niet voorbereid op de groei van het aantal mobiele werknemers. Dat schrijft Webwereld op haar website naar aanleiding van onderzoek van IDC.

Volgens IDC zal het aantal mobiele werknemers de komende vier jaar met ruim 20 procent groeien. In 2009 voorspelt IDC dat 878 miljoen werknemers een laptop, pda of smartphone gebruiken.

De it-afdeling heeft amper oog voor de beveiliging en de complexibiliteit van het beheer van dergelijke apparaten. IDC ziet dat veel werknemers voorzien worden van een mobiel apparaat, zonder dat er tijd en geld voor toekomstige ondersteuning gereserveerd wordt. Toch lijken de it-afdelingen zich langzaam bewust te worden van het probleem. "Steeds meer it-managers beginnen te beseffen dat mobiele ondersteuning iets anders is dan het ondersteunen van een laptop in een kantoor", zegt analist Kevin Burden op Webwereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-09T12:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.