Basisschool Apps en BasisOnline gaan samen

Concapps (eigenaar Basisschool Apps) koopt BasisOnline van Bouwmeester Groep

elearning

App-bouwer Concapps uit Den Bosch, eigenaar van Basisschool Apps, heeft Bouwmeester Groep uit Veldhoven overgenomen. Dat bedrijf levert onder de handelsnaam BasisOnline websites, portalen en apps voor basisscholen. Volgens Concapps ontstaat door de overname een nieuwe marktleider op het gebied van online ouder-communicatie voor scholen in het primair onderwijs.

Hans Donkers, directeur van Basisschool Apps, legt aan Computable uit dat scholen steeds vaker vragen om functionaliteiten waarbij de betrokkenheid van ouders in apps en websites is ingebouwd. Door de overname van BasisOnline verwacht hij vanuit een centraal platform de communicatie tussen scholen en ouders te verbeteren. Dat gaat via meerdere kanalen zoals apps, websites en bijvoorbeeld sociale media.

‘BasisOnline is al ruim twaalf jaar de specialist op het gebied van schoolwebsites en het versterken van ouderbetrokkenheid en -communicatie middels ouderportalen’, licht Concapps toe in een persbericht. Basisschool Apps is de afgelopen jaren naar eigen zeggen uitgegroeid tot specialist en kennisleider op het gebied van mobiele apps voor scholen. De bedrijven zeggen gezamenlijk aan ruim dertienhonderd scholen websites, apps en ouderportalen te leveren.


Negen medewerkers treden in dienst bij Concapps

"Door de samenvoeging zullen er sneller nieuwe functionaliteiten en innovaties ontstaan. "

Als gevolg van de overname treden de negen medewerkers van BasisOnline-eigenaar Bouwmeester Groep in dienst bij het Basisschool Apps-team van Concapps.

Bassischool Apps zegt klanten van BasisOnline binnenkort te informeren over de ontwikkelingen en mogelijkheden die de overname hen biedt. ‘Zo zullen er sneller nieuwe functionaliteiten en innovaties worden aangeboden waardoor klanten ook direct profiteren van deze overname. Zowel de producten van Basisschool Apps als van BasisOnline blijven we ondersteunen, op termijn groeien de verschillende producten naar elkaar toe’, schrijft Concapps.

Basisschool Apps is onderdeel van Concapps uit Den Bosch, bij het bedrijf werken ongeveer veertig medewerkers die apps ontwikkelen voor verschillende branches. Het gaat onder meer om apps voor fitnessclubs, zwembaden en uitvaartorganisaties. Ongeveer een derde van de activiteiten is gericht op het primair onderwijs, maar dat deel zal groeien door de overname. Het bedrijf bouwt native apps op basis van standaardbouwstenen.

BasisOnline

BasisOnline is een handelsnaam van de Bouwmeester Groep uit Veldhoven. Basisschool Apps-eigenaar Concapps uit Den Bosch neemt alle activiteiten over. BasisOnline levert oplossingen (voornamelijk websites en ouderportalen, red.) aan ongeveer negenhonderd basisscholen, tientallen bovenschoolse organisaties en helpt naar eigen zeggen zo’n tienduizenden leerkrachten, ouders en kinderen met digitaal communiceren en samenwerken. Het levert apps aan ongeveer honderd scholen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-09T11:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.