Giarte: klanten meest tevreden over Accenture

Accenture scoort het beste in het jaarlijkse onderzoek van Giarte onder klanten van dienstverleners op het gebied van ict-uitbesteding. In deze 'Outsourcing Performance 2009' kreeg deze dienstverlener als enige een 100 procent- aanbevelingsscore van opdrachtgevers. Daarnaast kreeg Accenture de hoogste kwalificatie op het gebied van applicatiebeheer en gaf het bedrijf de concurrenten het nakijken bij de categorie wereldwijde sourcing. Daar had het als enige dienstverlener enkel tevreden klanten, volgens de Giarte-graadmeter.

De 'Outsourcing Performance 2009' van Giarte stelde deelnemers de vraag of ze hun dienstverlener zouden aanbevelen bij andere klanten die op zoek zijn naar een partner voor it-uitbesteding. Alle aan het onderzoek deelnemende klanten van Accenture antwoordden positief. Daarmee ontving het bedrijf de maximale score. Ook behaalde Accenture in het onderzoek de hoogste scores in de categorieën applicatiebeheer en wereldwijde sourcing.

De Giarte-studie concludeert dat de Nederlandse markt voor ict-outsourcing sterk groeit en in 2010 een grootte bereikt van ruim zes miljard euro. 27 procent van de lopende contracten kent momenteel een offshorecomponent, een aandeel dat de komende jaren naar verwachting verder toeneemt.

Offshore

Ernst-Jan Bergman, managing partner voor technologie bij Accenture Nederland zegt dat de dienstverlener het merendeel van de outsourcingsactiviteiten voor Nederlandse klanten in het buitenland laat verrichten. 'Hierbij maken wij gebruik van ons wereldwijde netwerk. Onze Nederlandse klanten maken veelvuldig gebruik van Europese servicecentra zoals Bratislava, Praag en Riga en onze centra in landen als India, de Filippijnen en Mauritius. Daarnaast hebben wij in Nederland een lokaal centrum in Almere. Het komende jaar verwachten wij een verdere groei in het gebruik van offshoreactiviteiten om onze klanten te ondersteunen."

Dienstverlener Accenture viel al eerder in de prijzen. Het werd dit jaar voor de tweede achtereenvolgende maal uitgeroepen tot beste aanbieder van uitbestedingsdiensten door de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-08T10:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.