Logica ontslaat 25 man bij outsourcingstak

Ict-dienstverlener Logica ontslaat 25 werknemers bij zijn divisie Outsourcing Services. Het bedrijf wil deze divisie concurrerender maken en snijdt daarom in de kosten. In Nederland werken bij er ongeveer duizend mensen, vertelt een woordvoerder.

De voorlichter laat weten dat de reorganisatie van de divisie te maken heeft met een in 2009 aangekondigde ontslagronde. Toen schrapte de dienstverlener vijftig ondersteunende functies, zoals secretaresses. Volgens de woordvoerder zitten bij de 25 nieuwe ontslagen soortgelijke en andere functies.

Eerder liet de Nederlandse divisie-directeur Jitka Beukenkamp nog weten dat er een groeiende belangstelling was voor business process outsourcing (bpo). De woordvoerder wil niet zeggen of deze belangstelling er nog steeds is. In aanloop op de presentatie van de jaarcijfers over 2009, wil hij hierover geen mededelingen doen.

Outsourcing Services

Logica zette de divisie in januari 2008 op. Wereldwijd werken negenduizend medewerkers bij de divisie. Nederlandse klanten van Logica Outsourcing Services zijn Aegon, Inbev en P-Direkt. Jitka Beukenkamp is de Nederlandse directeur van het onderdeel.

De divisie maakt in 2008 een omzet van 1,2 miljard pond. Ongeveer 17 procent van de omzet kwam uit Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De divisie maakt in 2008 een omzet van 1,2 miljoen pond. Ongeveer 17 procent van de omzet kwam uit Nederland."

Dat met 1.000 mensen. Zal ws. 1,2 miljard moeten zijn? Ander moet er wel goed geld bij als er maar € 204,= omzet per medewerker wordt gemaakt in NL...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-03T14:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.