ICTZ beheert zorgportaal ChipSoft bij Erasmus MC

Dit artikel delen:
Arts

Het Rotterdamse Erasmus MC besteedt het technisch beheer van het ChipSoft-zorgportaal uit aan ict-leverancier ICTZ uit Hoorn. Het dagelijks beheer wordt (op afstand) uitgevoerd met het beheer- en monitoringsysteem van ICTZ, genaamd ProActive Monitor. De uitbestedingsovereenkomst geldt voor de komende drie jaar.

Erwin van den Heuvel, manager ict-services bij Erasmus MC: ‘Niet alleen voor het beheer van het zorginformatiesysteem HiX zelf, ook voor het zorgportaal is specialistische kennis nodig. Deze is aanwezig binnen onze organisatie. Maar door het beheer van het portaal uit te besteden, kunnen onze ict-medewerkers zich focussen op het beheer van HiX en daarmee indirect op de zorg voor de patiënt. En daarin zit de meerwaarde van een samenwerking met en het uitbesteden aan een gespecialiseerde leverancier.’

Ook operationeel directeur ICTZ, Ruben Faber, is enthousiast over de samenwerking: ‘Het ging om de juiste mensen met de juiste kennis op het juiste moment aan tafel te krijgen en zo de voortgang te bewaken, omdat het zorgportaal-project parallel liep aan de implementatie van HiX. Gezamenlijk legden we de basis voor een technisch functionerend portaal. Daarvan profiteren alle partijen, met name de patiënten en hun zorgverleners. En dankzij onze beheerfunctie kunnen we hen verzekeren dat het zo blijft.’

Implementatie ChipSoft bij Erasmus

Het Erasmus MC heeft vorige maand het elektronisch patiëntendossier (epd) HiX van ChipSoft in gebruik genomen. Die Amsterdamse leverancier werd begin 2016 op basis van een Europese aanbesteding gekozen. De geraamde waarde van de opdracht ligt tussen de dertig en 55 miljoen euro.

Het Erasmus MC maakte voorheen gebruik van de Siemens Suite. Hieronder valt Soarian, het epd van Siemens Health Services. Dit deed het in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). In maart 2015 besloten de ziekenhuizen de implementatie van het epd te stoppen om vervolgens ieder een eigen aanbesteding te starten.

Het Erasmus MC hield een Europese aanbesteding. ChipSoft kwam met Hix als winnaar uit de bus. Die leverancier moest de zorgsystemen, waaronder het epd, de patiëntenadministratie en de medische facturatie, vervangen. Daarnaast is het Amsterdamse bedrijf verantwoordelijk voor het onderhoud en de ondersteuning van het nieuwe pakket. Het beheer en onderhoud van het zorgportaal van ChipSoft ligt vanaf nu dus bij ICTZ. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-17T10:53:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.