Saffier besteedt ict uit aan RAM Infotechnology

Van links naar rechts: Annemiek Overboom (bestuurder Saffier) en Joachim Kaarsgaren (directeur RAM-IT).

Ouderenzorgverlener Saffier heeft zijn ict uitbesteed aan RAM Infotechnology (RAM-IT). Het Utrechtse bedrijf gaat de komende vijf jaar de volledige ict-dienstverlening voor zijn rekening nemen, inclusief werkplekken, netwerk en centrale infrastructuur. Het betreft 1400 werkplekomgevingen die RAM-IT naar de cloud overbrengt.

De Saffier Groep is actief in de verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt) in de regio Den Haag, gericht op ouderen. De zorgorganisatie merkt dat het belang van ict en een betrouwbare informatievoorziening steeds groter wordt én dat daarbij de complexiteit van informatiehuishouding groeit. Dat vormde aanleiding om de ict-dienstverlening onder te brengen bij een gespecialiseerde partner.

In het selectieproces, begeleid door M&I partners, zocht de zorgorganisatie naar een partij die ervaring heeft in de vvt-sector. RAM-IT kwam hierbij als beste uit de bus, onder meer door zijn kennis van de zorgsector en het applicatielandschap, de behaalde ISO- en NEN-certificeringen voor it-beveiliging en het integrale dienstverleningspakket. Er gaat geen it-personeel over van Saffier naar RAM-IT.

RAM-IT gaat een moderne it-infrastructuur realiseren waardoor Saffier in staat is het bestaande datacentrum uit te faseren en tevens de stap kan maken naar een nieuwe werkplek vanuit de cloud. Die is gebaseerd op het multicloud platform eCumulus voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten van RAM-IT.

Computable Awards 2019

RAM-IT werkt samen met FSB (Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken), Topicus, Sectra en Tromp aan BK2020. Doel is het Bevolkingsonderzoek Borstkanker efficiënter te ondersteunen. BK2020 is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-29T17:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.