Blinklane neemt met Duitse steun VKA over

deal handen schudden overeenkomst contract

Het Zoetermeerse it-adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates (VKA) komt in handen van Blinklane Consulting. Dit adviesbureau uit Amsterdam financiert de deal met steun van de Duitse investeerder Auctus Capital Partners. Die stapte vorig jaar in en vulde de oorlogskas van Blinklane met dertig miljoen euro. Doel is een groot Europees adviesbureau op te bouwen.

VKA helpt sinds 35 jaar bedrijven en overheden met strategische en organisatorische ict-vraagstukken. Het kantoor heeft vooral bij de rijksoverheid een sterke positie waarbij het middels aanbestedingen de nodige opdrachten binnensleept. Eind vorig jaar nog selecteerde Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) VKA als een van de voorkeursleveranciers voor ict-inhuur. Ook is het bedrijf actief voor de Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).  

Bij het in 2007 opgerichte Blinklane Consulting werken ruim veertig, relatief jonge medewerkers. Dit consultancybureau richt zich op innovatiemanagement en agile-transformaties. Ook is er een aparte trainingstak: de Gladwell Academy. Door VKA in huis te halen versterkt de groep zich met een ervaren adviesdetacheerder, gespecialiseerd in thema’s als cybersecurity, privacy, data, it-strategie, architectuur en outsourcing. 

Over de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. Opmerkelijk is dat VKA met ruim honderd man een stuk groter is dan Blinklane. Niet onlogisch dus dat in het kader van de deal VKA deelneemt in het management van de groep.

Torenhoog

De krachtenbundeling staat daarnaast in het teken van wat Blinklane zelf noemt 'de torenhoge ambitie om Europees marktleider te worden op het gebied van organisatie-transformaties'. Daarvoor is het bedrijf dus voorzien van groeikapitaal, door het Duitse private equity-bedrijf Auctus Capital Partners. Nieuwe overnames zullen dan ook volgen. Wil Blinklane zijn ambitie echt willen waarmaken, dan zal de oorlogskas nog flink gespekt moeten worden.

De bedrijven hebben samen (inclusief Gladwell) circa 250 werknemers, te verdelen over Nederland, Frankrijk, Duitsland en India. De totale omzet ligt op zo'n veertig miljoen euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-17T11:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.