KPN regelt netwerk en telefonie van RWS

Dit artikel delen:

De verkeersnetwerken en telefoniesystemen van Rijkswaterstaat (RWS) worden de komende vijf jaar beheerd door KPN. Er ging een Europese aanbesteding aan vooraf.

Rijkswaterstaat (RWS) heeft KPN gekozen voor het beheer, onderhoud en exploitatie van zijn verkeersnetwerk en telefoniesystemen. De looptijd van de overeenkomst is vijf jaar. Door de taken uit te besteden hoopt de instantie zich te kunnen richten op zijn kerntaken, het beheren van het landelijke (water)wegennet en watersysteem.

De telecomreus gaat de telefoniesystemen en netwerkvoorzieningen van RWS beheren vanuit een centrale locatie met een vast team. Het verkeersnetwerk vormt de basis voor de besturing van de verkeerssystemen voor weg en water in Nederland. Als voorbeeld geeft de instantie de aansturing van wegsignaleringen, route-informatie op tekstborden en bewegwijzering en toezicht op allerlei infrastructuur.

Europese aanbesteding

Rijkswaterstaat deed voor de opdracht een Europese aanbesteding met een ‘concurrentiegerichte dialoog', vertelt financieel directeur Richard van Breukelen. "Daarbij zijn we eerst in gesprek gegaan met concurrerende partijen in de markt voordat twee partijen werden uitgenodigd om een aanbieding te doen. Uit de selectiecriteria die voor de aanbesteding waren opgesteld kwam KPN als winnaar naar voren", aldus de topambtenaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-29T17:23:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.