Sociale dienst sluit aan op vacaturebank CWI

Dit artikel delen:

De Dienst Werk en Inkomen (DWI) van de gemeente Amsterdam koppelt gegevens van werkzoekenden aan de vacaturebank van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Zo moeten werkzoekenden sneller aan een baan komen. De koppeling wordt ook ingevoerd in andere grote steden in Nederland.

De Dienst Werk en Inkomen (DWI) van de gemeente Amsterdam heeft zijn applicatie met gegevens van werkzoekenden en informatie over re-integratie, Raak (re-integratie, activering, afspraken en klantmanagement) gekoppeld aan ABS, het vacaturesysteem van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Door de koppeling moeten werkzoekenden sneller een geschikte baan vinden.

Tot nu toe waren de systemen gescheiden. De Dienst Werk en Inkomen (DWI) had een eigen vacaturesysteem dat niet was geïntegreerd met het systeem van CWI. Medewerkers van DWI zochten handmatig in het bestand van CWI naar de juiste vacatures voor werkzoekenden. Nu worden de gegevens van de Raak-applicatie van DWI waarin de gegevens van werkzoekenden staan, automatisch gematcht met de banen in de vacaturebank van CWI.

Raak is uitgebreid met een matchingmodule die de vacatures van het CWI inleest. Aan de hand van de profielen wordt een werkzoekende systematisch aan een vacature gekoppeld of andersom: een vacature matcht met de gegevens van een werkzoekende.

Koppeling

De koppeling moet zorgen voor een snellere uitstroom naar werk of het re-integratietraject (training, scholing, leefstijlcursus) verbeteren. Er vindt een dagelijkse inventarisatie plaats van twintig tabellen. Gegevens worden automatisch per e-mail verzonden, binnenkomende e-mail wordt automatisch verwerkt, gegevens uit bijlagen worden verwerkt tot inserts en updates in de onderliggende database en binnen Raak vindt monitoring en logging van dit proces plaats.

De koppeling moet ook een beter inzicht geven in de samenstelling en kenmerken van het bestand van werkzoekenden om daaruit analyses te maken voor beleidsontwikkeling, sturing, verantwoording, uniformiteit en kwaliteit van aanmelding bij re-integratietrajecten en vacatures.

Meer tijd

Dienstverlener Transfer Solutions kreeg de opdracht na een Europese aanbesteding. Het Leerdamse bedrijf leverde 11 augustus 2008 de koppeling op. Volgens projectleider Peter van Velzen kostte met name het ontwerp van de koppeling meer tijd dan verwacht. Dat komt omdat bij die fase meerdere partijen betrokken waren vanuit zowel CWI als DWI. Zo heeft CWI bijvoorbeeld het onderhoud van de vacaturebank uitbesteed aan een externe partij.

De koppeling van de systemen van DWI Amsterdam en het CWI krijgt navolging bij de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daar wordt de Raak-applicatie geïmplementeerd en uitgebreid met de koppeling aan het ABS vacaturesysteem van CWI. Wigo4it, een samenwerkingsverband van de sociale diensten van de vier grote steden dat moet leiden tot betere dienstverlening door de inzet van ict, wordt eigenaar van de applicatie en ziet toe op de invoering en koppeling van de systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat wordt dus binnenkort voor werkgevers met wat meer eisen auomatisch volk laten afvallen dat via een DWI-koppeling via het CWI in de mailbox wordt 'aangeboden'. Zo ontstaat vanzelf een gouden markt voor bureautjes die op de markt voor aanbrenging van deugdelijk personeel functioneren en kunnen mensen die buiten de bestanden van DWI en CWI blijven deze snuggere voorsprong op hun conduitestaat maximaal benutten.

He.. er gaat daadwerkelijk ge-automatiseerd worden bij het zoeken naar werk in de ict anno 2008. Applaus!

Ik hoop dat er dan ook goede matches uit gaan komen. En geen gevalletjes zoals met achtergrond ict consultancy -> vacature pc verkoper in de dorpswinkel op de hoek LOL!

Ik hoop dat ze tijdens dit project ook "het verstand over de ictsector" van de gemiddelde CWI-er gaan upgraden, zodat ze je ict-cv kunnen begrijpen! Want daar schort het chronisch aan heb ik zelf gemerkt. Het eerste gesprek ben ik altijd bezig geweest om de cwi-er duidelijk te maken wat ik allemaal in huis had, vervolgens vond ik zelf mijn eigen baan online

Als je een chaos automatiseert krijg je.. een geautomatiseerde chaos.

ICT-werkzoeken blijft specialisten werk van mensen die echt thuis zijn in de ict-business en niet van CWI-ers die het er maar een beetje automatisch bij doen.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-15T11:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.