EZ geeft een miljoen aan slimme inzet ICT

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken stelt een miljoen euro extra beschikbaar voor het project Nederland Digitaal in Verbinding (NDiV). Dit geld is bedoeld voor bedrijven en branches die zich met behulp van ict slimmer willen organiseren. Het inzetten van ict moet leiden tot minder fouten bij bestellingen, sneller inspelen op wensen van klanten, een kortere levertijd of minder administratiekosten. Eerder stelde het ministerie al drie miljoen euro beschikbaar voor het project.

Woordvoerder Jolande Oostveen-Visser van Syntens, de organisatie die het programma uitvoert, over hoe de miljoen euro wordt besteed. 'We gaan door op de ingeslagen weg. Dit programma is succesvol gebleken.' Het verschil is dat de drie miljoen vooral zijn besteed aan individuele bedrijven, nu wil Syntens vooral branches verder helpen. 'We merken dat het meer voordelen oplevert als binnen een branche wordt samengewerkt', aldus de woordvoerster. Eerder was geld beschikbaar voor tien branches, vertelt zij. 'Door het extra geld kunnen nu wellicht meer branches geholpen worden.'

Bedrijven en branches die een probleem of idee hebben, kunnen bij Syntens aankloppen. De organisatie geeft dan advies. 'De projectleider bepaalt of er in een probleem of idee potentie zit. Soms blijkt gaandeweg dat het toch niet gaat lukken. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat bedrijven soms concurrentiegevoelige informatie moeten delen als ze besluiten te gaan samenwerken. Dat willen ze niet altijd', zegt Oostveen.

Modebranche

Een voorbeeld van een project waarbij NDiV heeft geholpen, is een project in de modebranche met brancheorganisatie Mitex. Grote modeketens kunnen vaak binnen enkele weken een nieuwe collectie volgens de laatste mode in huis hebben, terwijl kleine mode-ondernemers er veel langer over doen voordat de nieuwe collectie in huis is. Samen met NDiV ontwikkelde Mitex een oplossing voor deze individuele ondernemers.

Een miljoen wordt besteed aan:

  • Uitbreiding brancheprogramma
  • Uitbreiding RFID-programma
  • Pragmatische aanpak voor slim samenwerken in de zorgketen.
    Syntens, zorgondernemers uit het mkb en kennisleveranciers ontwikkelen hiervoor samen marktscenarios, roadmaps, businessmodellen. Via o.a. workshops en op te starten samenwerkingsverbanden zorgen we ervoor dat ondernemers er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan en dat het niet blijft bij goede ideeën alleen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-04T16:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.