Centric en Intersystems bundelen krachten in de zorg

Dit artikel delen:
Zorg

Automatiseerder Centric is een samenwerking aangegaan met softwareleverancier Intersystems Benelux. Doel is het ontwikkelen van innovatieve it-oplossingen voor de zorgsector. Intersystems levert in Nederland de databasetechnologie achter het Landelijk SchakelPunt (LSP) dat nodig is voor de invoering van het landelijk elektronisch patiëntendossier (epd).

Centric Healthcare Solutions wil de technologie van het Amerikaanse Intersystems gebruiken om de prestaties en de functionaliteit van bestaande applicaties bij klanten in de zorg te verbeteren, en oplossingen voor het elektronische patiëntendossier (epd) sneller te kunnen invoeren. Intersystems verwacht via de samenwerking met Centric sneller inzicht te krijgen in de wensen van Nederlandse zorginstellingen over hun informatiehuishouding.

De Intersystems-technologie wordt werelwijd toegepast voor geïntegreerde ict-oplossingen in de gezondheidszorg. Zo is er het product Intersystems HealthShare voor de uitwisseling van data tussen toepassingen in de regionale of nationale gezondheidszorg. Het product Ensemble helpt ziekenhuizen om hun toepassingen en processen sneller te integreren en zorgverleners om vitale informatie te delen. Daarnaast levert Intersystems het relationele en tevens objectgeoriënteerde databasesysteem Caché en de businessintelligence-oplossing DeepSee.

Epd

In Nederland is Intersystems (samen met systeemintegrator CSC) betrokken als leverancier van de databasetechnologie achter het Landelijk SchakelPunt (LSP) dat nodig is voor de invoering van het landelijk elektronisch patiëntendossier (epd). Via dit knooppunt kunnen gezondheidszorginstellingen onderling veilig gegevens over patiënten uitwisselen. Volgens André Proost, directeur Centric Healthcare Solutions, wordt de techniek van InterSystems in diverse landen toegepast bij de opzet van epd's. Zijn bedrijf beschikt over kennis van de primaire bedrijfsprocessen in de zorgsector. 'Door bundeling van onze expertise kunnen we de positie van beide organisaties op de Nederlandse zorgmarkt versterken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-28T09:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.