Centric helpt Etten-Leur bij BAG/GBA-koppeling

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Centric heeft de gemeente Etten-Leur geholpen met de ingebruikname van een BAG/GBA-koppeling. Centric heeft hiervoor de applicaties Key2Burgerzaken (GBA), Suite4Basisgegevens (BAG) en Key2Datadistributie geschikt gemaakt. Vanaf 1 juli 2011 zijn gemeenten verplicht om in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) gebruik te maken van adressen uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).

Centric heeft in samenwerking met andere leveranciers, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) een standaard gemaakt voor de binnengemeentelijke koppeling tussen burgerzaken (GBA) en de gemeentelijke BAG-applicatie.

De koppeling is volgens de dienstverlener ‘een mijlpaal in de realisatie van het stelsel van basisregistraties'. Door registraties aan elkaar te koppelen, worden gegevens slechts eenmaal vastgelegd en daarna meervoudig gebruikt. Dit draagt bij aan de doelstelling van de overheid om de eigen processen en van de dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren.

StUF-bg 02.04-standaard

Deze standaardkoppeling is een uitbreiding op de standaard StUF-bg 02.04. Centric heeft de applicaties Key2Burgerzaken (GBA), Suite4Basisgegevens (BAG) en Key2Datadistributie geschikt gemaakt voor de BAG/GBA-koppeling. Daarnaast is een stappenplan gemaakt, waarmee gemeenten op relatief eenvoudige wijze de BAG/GBA-koppeling kunnen implementeren.

Centric heeft ruim tweehonderd Key2Burgerzaken-klanten, waarbij de komende tijd de BAG/GBA-koppeling wordt geïmplementeerd. Bijna honderd klanten werken met de BAG van Centric (Suite4Basisgegevens). De overige klanten werken met een BAG van een andere leverancier. Ook bij die klanten implementeert Centric de BAG/GBA-koppeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-01T11:34:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.