Easi2010 trekt plotters uit cluster Afdrukdiensten

Dit artikel delen:

Het programmabureau van Easi2010 heeft besloten het onderdeel Plotters apart aan te besteden van het cluster Afdrukdiensten. Hiermee wordt een nieuw cluster toegevoegd aan de gezamenlijke Europese aanbesteding voor grootschalig inkopen van ict-diensten en hardware door overheidsinstanties. De start van de aanbesteding van het cluster Plotters is naar verwachting begin 2012.

Het besluit om plotters apart aan te besteden, betekent dat het cluster Afdrukdiensten zich zal concentreren op multifunctionals en netwerkprinters. De eerdere indeling in percelen in dit cluster komt te vervallen. Deze aanbesteding moet nog in 2011 gestart worden.

Eind november 2011 werd ook bekend dat het cluster Rekencentrum hardware niet-openbaar aanbesteed wordt. Het programmabureau van Easi2010 verwacht dat half december 2011 de aanbesteding start.

Clusters

De aanbesteding is een van de clusters van het Easi2010-programma van de Staat. Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Doel is het gezamenlijk grootschalig inkopen van ict-diensten en hardware door overheidsinstanties. Aan Easi2010, de opvolger van Easi2006, doen circa twintig rijksoverheidsinstanties mee, waaronder tien ministeries. Eerder al werden de clusters Managed services (Equinix/EBPI)Webhosting (ASP4all, Intermax en Nxs Internet), Accessoires (Protinus IT) en Werkplekken (Fujitsu) definitief gegund.

De nu nog vier aan te besteden clusters zijn Afdrukdiensten (multifunctionele afdrukapparatuur, netwerkprinters, licenties, diensten), Plotters, Rekencentrum hardware (servers, opslagcapaciteit, netwerkapparatuur, systeemintegratie) en Beveiligingsoplossingen (oplossingen ter bescherming van informatie met als maximale classificatie departementaal vertrouwelijk).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-09T13:23:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.