Tholen zoekt nieuwe gemeente als ICT-partner

Dit artikel delen:

De gemeente Tholen zoekt een nieuwe gemeente om mee samen te werken op ict-gebied. Momenteel werkt het samen met gemeente Etten-Leur, maar deze gemeente kan na het verloop van het contract eind 2018 niet meer voldoen aan de gestelde verplichtingen van de samenwerking. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Tholen hebben daarom besloten om een nieuwe ict-partner te zoeken. Dat meldt de Toolse bode.

De gemeente Tholen en gemeente Etten-Leur hebben sinds 2012 een samenwerkingscontract. Deze loopt tot en met 31 december 2018. Waar deze overeenkomsten normaal automatisch worden verlengd, heeft gemeente Etten-Leur aangegeven niet meer te kunnen voldoen aan de gestelde eisen. Dit komt doordat het deze zomer met drie andere gemeenten een ict-samenwerking is aangegaan. 

BERM-gemeenten

Etten-Leur maakt onderdeel uit van de BERM-gemeenten (Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Moerdijk). In mei dit jaar besloten ze te gaan samenwerking op ict-gebied. Dit in de vorm van een gezamenlijk ict-bedrijf: ICT West-Brabant West (ICT WBW), die het ict-beheer van de vier gemeenten doet. Het bedrijf is eind september definitief opgezet. Het bestaat inmiddels uit veertig medewerkers, afkomstig uit de vier gemeenten. De vier gemeenten hebben in totaal 1,3 miljoen euro uitgetrokken voor de realisatie van deze samenwerking. 

De gemeente Tholen merkt in de komende jaren weinig van deze nieuwe situatie. Dit komt doordat de gemeente Etten-Leur tijdens de looptijd van het contract zich nog aan de verplichtingen moet voldoen. Etten-leur blijft daarom tot en met 31 december 2018 nog ict-diensten verlenen. Dit gebeurt alleen niet meer vanuit een eigen ict-afdeling, maar vanuit ICT West-Brabant West. 

Nieuwe partner

De gemeente Tholen zoekt daarom naar een nieuwe gemeente voor een ict-samenwerking. Gemeentewoordvoerster Janet Gunter vertelt aan de Toolse bode dat er bestuurlijk regelmatig wordt gekeken naar provinciale grenzen, waarbij de gemeente Tholen op het gebied van samenwerking op bedrijfsvoering ook naar Zeeland kijkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-24T10:37:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.