NCCW neemt online dienstverlener ProImpact over

Dit artikel delen:

ProImpact, specialist op het gebied van online dienstverlening in de woningcorporatiemarkt, is overgenomen door het in vastgoed gespecialiseerde softwarebedrijf NCCW. Het softwarebedrijf koopt, als onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), 100 procent van de aandelen over van ProImpact. Het is niet bekend hoeveel er voor de transactie betaald is.

In 2009 had NCCW al 50 procent van de aandelen in handen. Zeven jaar later is de volledige overname nu dus een feit.

Wibo Pollmann, algemeen directeur Nccw: ‘Bij de overname van NCCW door TSS hebben we aangegeven flink te willen groeien in de vastgoedmarkt. Dit is een eerste stap in die richting. Online dienstverlening is zeer belangrijk voor onze klanten en de voorkant van applicaties heeft steeds meer impact op onze gebruikers. Op beide gebieden is ProImpact een specialist. Samen met ProImpact hebben we al vele succesvolle implementaties op dit gebied gedaan. We zijn dan ook blij dat deze organisatie zich bij ons aansluit.’

Responsive webportalen

Lambert Blikman, directeur ProImpact: ‘Ons bedrijf heeft zich in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld op het gebied van online dienstverlening. Onze missie is het efficiënt(er) maken van corporaties, dat doen we door de huurder én corporatiemedewerker online zelfredzaam te maken. Digitale processen gekoppeld aan responsive webportalen maken het mogelijk de dienstverlening van corporaties naar het volgende level te brengen. Samen met NCCW en TSS gaan we onze positie in de corporatiemarkt verder verstevigen.’

Het in Almere gevestigde ProImpact gaat als zelfstandig bedrijf zijn klanten, die zowel oplossingen gebruiken van NCCW als van andere leveranciers, bedienen. Met de overname door het eveneens in Almere gevestigde NCCW wordt ProImpact onderdeel van TSS. 

Innoveren van ketenprocessen en online dienstverlening

NCCW levert ict-oplossingen voor de vastgoedmarkt. Meer dan de helft van alle woningbouwcorporaties maakt gebruik van één of meer softwareoplossingen van de organisatie. Hierbij wordt volgens het bedrijf volop ingezet op het innoveren van ketenprocessen zodat de corporatie, haar klanten en leveranciers efficiënt samenwerken en de klanttevredenheid hoog is. In 2016 is NCCW onderdeel geworden van TSS.

ProImpact is specialist op het gebied van online dienstverlening in de woningcorporatiemarkt. De aanpak is erop gericht om e-corporaties te realiseren en te begeleiden in het gehele traject; van strategisch tot operationeel. De (standaard) oplossingen van ProImpact maken de interactie tussen corporatie en (potentiële) huurder inzichtelijk en daarmee de huurder en medewerker zelfredzamer, aldus de online dienstverlener.

Total Specific Solutions bestaat uit zelfstandige business units die elk vanuit hun eigen specialisatie producten en diensten leveren aan hun marktsegment. De sectoren waarin het bedrijf met name actief is zijn de zorg, de lokale en centrale overheid, retail, financiële dienstverlening en juridische dienstverlening. TSS, gevestigd in Utrecht, is onderdeel van het Canadese Constellation Software Inc.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-16T11:25:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.