Zeeuwse gemeenten sluiten aan op kabelplatform

Dit artikel delen:

Alle dertien Zeeuwse gemeenten maken vanaf 1 oktober 2016 gebruik van een centraal platform voor het registreren van graafvergunningen en breekmeldingen voor werkzaamheden aan kabels- en leidingen. Ook netbeheerders Delta en Volker Wessels Telecom werkten actief mee aan de totstandkoming van het zogenoemde Moor-platform van leverancier Public Space Management Services (PSMS).

Dat bedrijf uit Hilversum implementeerde in drie maanden het Moor-platform bij de dertien gemeenten. Dat gebeurde in vier clusters. Ook zijn zo'n zestig medewerkers van Delta getraind. Samen met de medewerkers van alle gemeenten is er in totaal ruim tweehonderd man die met het platform kan werken. 

Ondanks verschillende inspanningen hadden gemeenten nog afzonderlijke richtlijnen voor kabels en leidingen. Zo waren er tot voort kort verschillende regels en afspraken met de diverse netbeheerders. PSMS meldt dat de wens om de processen rondom het aanvragen van vergunningen en het indienen van graafmeldingen, te stroomlijnen en uniform te maken vanuit zowel de dertien gemeenten in Zeeland als de netbeheerders Delta en Volker Wessels Telecom kwam.

Landelijk maken zo'n tweehonderd gemeenten gebruik van het Moor-platform. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-30T08:04:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.