CWI-spin-off Stokhos wil naar Duitstalige markt

Hannover Messe 2017 - update

Dit artikel delen:
ambulance

Stokhos, een spin-off van CWI en leverancier van software voor het proactief reloceren van noodhulpdiensten op basis van toekomstverwachtingen, werkt in een proef samen met het Duitse bedrijf LIS (Leitstellen Informations System). Dit bedrijf ontwikkelt software voor meldkamersystemen voor de Duitstalige markt. Het doel van de pilot in de regio Nordhausen is te onderzoeken of de software van Stokhos ook is uit te rollen uitgerold in Duitsland en Oostenrijk.

Beide bedrijven hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend. Dit gebeurde vandaag op de industriebeurs Hannover Messe, in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Vincent van den Brekel, algemeen directeur van Stokhos: 'Wij zijn blij dat wij een geschikte partner gevonden hebben met kennis van de lokale omstandigheden in Duitsland, om zo de oplossingen die Stokhos biedt op den duur ook over de grens te implementeren. Het is ons gezamenlijk doel om ervoor te zorgen dat dat ook in Nordhausen de ambulances met behulp van onze software sneller ter plaatse zullen zijn.'

Regiospecifiek

De organisatie van noodhulp in Duitsland is niet één op één vergelijkbaar met die in Nederland. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met noodartsen die niet reloceerbaar zijn en is er maar één categorie noodmeldingen. In Nederland wordt er gewerkt met twee categorieën: in de meest ernstige gevallen dient de noodhulp binnen vijftien minuten ter plaatse te zijn, in de minder spoedeisende gevallen is dat binnen een halfuur.

Voor de duur van de pilot zullen er medewerkers van Stokhos in Duitsland aan de slag gaan om een zo gedetailleerd mogelijk beeld van de situatie ter plaatse en de regiospecifieke eisen te krijgen. Het bedrijf verwacht dit jaar de eerste resultaten te presenteren.

Over de grens

Stokhos werkt al enige tijd samen met de GGD Flevoland en zegt binnenkort nieuwe binnenlandse samenwerkingen bekend te maken. Op termijn wil het bedrijf dus ook over de grens actief worden. Daarnaast zijn er plannen om de diensten uit te breiden naar andere diensten, zoals taxibedrijven, brandweer en politie. Het bedrijf komt voort uit wetenschappelijk onderzoek van de Stochastics-groep van het CWI (Centrum Wiskunde & Informatica). Dit instituut is gevestigd op het Amsterdam Science Park en maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Hannover Messe

Industriebeurs Hannover Messe vindt plaats van 24 t/m 28 april 2017. Het leidende thema voor deze editie is: 'Integrated Industry - Creating Value' en Polen is geselecteerd als partnerland. Aan de 32e editie van deze beurs in Hannover nemen ruim 140 exposanten uit Nederland deel. De Nederlandse deelname wordt ondersteund door bezoeken van, naast staatssecretaris Dekker, minister van Economische Zaken Henk Kamp en Prins Constantijn, de 'Special Startup Envoy.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-24T17:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.