Managed hosting door True

Italianen winnen Blockathon van Europese Commissie

 

Blockchain

Een Italiaans team (Cryptomice) heeft de eerste Blockathon gewonnen, georganiseerd door de European Union Intellectual Property Office van de Europese Commissie. Op de tweede plek strandde het Zwitserse Fides. Ook België en Nederland waren vertegenwoordigd.

Het doel van de wedstrijd was om blockchainoplossingen te verzinnen die problemen met intellectual property en eigendomsrecht moeten oplossen. De wedstrijd speelde zich af op drie terreinen: ‘consumer’, ‘customs authority’ en ‘logistics operator’. Teams mochten aan één, twee of drie uitdagingen meedoen, naar eigen keuze.

In 'consumer' was de vraag om een systeem te maken dat de authenticiteit van producten garandeert. Voor 'customs authority' moest een systeem gemaakt worden dat nagemaakte goederen kan onderscheppen. En 'logistics operator' draaide om de zekerheid niet mee te draaien in een systeem van nep-producten en criminele activiteiten.

De winnaar van het evenement werd het Italiaanse Cryptomice. Dit bedrijf mocht in totaal zestigduizend  euro prijzengeld mee naar huis nemen. Voor het Italiaanse Fides was dat dertigduizend euro. Ook Belgische en Nederlandse blockchain-startups als Keyrock en Hyper42 deden mee aan de wedstrijd, maar vielen niet in de prijzen.

Volgens onderzoek van de EU Intellectual Property Office gaat er elk jaar zo’n zestig miljard euro verloren door namaak en piraterij van producten, goed voor zo’n 7,5 procent van de totale verkoop. Dit kost Europa zo’n 434.000 banen, schat de organisatie.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6390489). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.