Studie haalbaarheid Rijksinspectie Digitalisering volgt

Motie VVD'er Jan Middendorp door Tweede Kamer aangenomen

Groen licht

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de motie van VVD'er Jan Middendorp om de haalbaarheid van een Rijksinspectie Digitalisering te onderzoeken. De uitkomsten van dit onderzoek moeten klaar zijn voordat het jaarverslag Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) 2018 eind mei 2019 naar de Kamer wordt gestuurd. Wie het onderzoek gaat uitvoeren is nog niet bekend.

Dit meldde VVD'er Middendorp gisteravond tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. De politicus, die sinds kort de ict-portefeuille bij de VVD in zijn zak heeft, was uitgenodigd om een aantal prijzen uit te reiken.

Middendorp heeft een Rijksinspectie Digitalisering, naar analogie van de Inspectie der Rijksfinanciën, voor ogen. Die inspectie speelt bij het ministerie van Financiën een belangrijke rol bij het rijksbrede begrotingsbeheer. De Rijksinspectie Digitalisering krijgt dan voor het ministerie van BZK een rijksbrede rol bij de inspanningen om een digitale overheid te bouwen.

Als belangrijkste onderdelen van de inspectie noemt hij kennisdeling, nieuwe methoden en vormen van samenwerken en werken met korte projecten in korte cycli. .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-31T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.