Oud-ANWB-cio Van der Vorm leidt Wigo4it

Dit artikel delen:

Teun van der Vorm (foto: LinkedIn).

Teun van der Vorm is voorlopig de nieuwe algemeen directeur van Wigo4it, de organisatie waarin de vier grootste Nederlandse gemeenten samenwerken aan informatietechnologie in het sociale domein. De voormalige cio van mediabedrijf DPG en de ANWB volgt Larissa Zegveld op, die de organisatie vier jaar leidde.

Van der Vorm maakt zijn interim-aanstelling bij Wigo4it bekend via LinkedIn. Daar erkent hij dat hij tot voor kort niet van de organisatie had gehoord. 'Maar ik weet inmiddels dat Wigo4it een mooie organisatie is met enthousiaste medewerkers en een professionele dienstverlening.' Volgens hem krijgen honderdduizenden inwoners van de vier grote steden op de juiste tijd de juiste uitkering dankzij de inspanning van Wigo4it.

Als algemeen directeur a.i. krijgt Van der Vorm de dagelijkse leiding over Wigo4it. Hij krijgt daarin ondersteuning van adjunct-directeur Pascal Greuter. Daarnaast kent de organisatie een bestuur, dat verantwoordelijk is voor de strategie en sturing. In 2020 werd oud-rijks-cio Hans Wanders benoemd tot onafhankelijk bestuursvoorzitter. Het overige bestuur wordt gevormd door topambtenaren van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Zijn voorganger Larissa Zegveld bekleedde de functie van algemeen directeur vanaf juni 2017. Zij start per 1 september als directeur-bestuurder bij Kennisnet

Digitaal ontmoetingsplein

De it-coöperatie investeert de komende jaren in digitale dienstverlening. Voorbeelden van zaken die daarbij worden aangepakt, zijn vergunningaanvragen, ondersteuning bij verlies van inkomen en werken aan zelfredzaamheid van burgers. Het is de bedoeling dat dit in 2025 leidt tot een zogeheten digitaal ontmoetingsplein, waar inwoners een vergunning of uitkering aanvragen en op zoek gaan naar werk. Dit is ook de plek waar ze vragen stellen aan elkaar, de overheid en private partijen.

Na een carrière van bijna zeventien jaar bij KPN, was Van der Vorm van maart 2009 tot maart 2019 chief information officer (cio) bij de ANWB. Daar werd hij ook directeur projecten & ict en lid van de directie. Na zijn vertrek bij de wielrijdersbond werd hij twee jaar groepsbrede cio bij DPG Media (voorheen De Persgroep), waar hij de it-organisatie vernieuwde. Hij was bovendien vorig jaar verantwoordelijk voor de afsplitsing van de it van Sanoma en de integratie ervan in DPG Media.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Wigo4it

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-25T10:14:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.