IICD krijgt 20 miljoen voor ict-ontwikkelingswerk

Dit artikel delen:

Het Internationaal Institute for Communication and Development (IICD) krijgt ruim twintig miljoen euro van het ministerie van ontwikkelingssamenwerking. Met het bedrag kan IICD de bestaande activiteiten op het gebied van ict en duurzame ontwikkeling verder uitbouwen.

De twintig miljoen euro wordt gegeven in het kader van de Thematische Medefinanciering 2006-2011. In dit kader ontvangt IICD ook financiering van andere landen, waaronder Zwitserland en Groot-Brittannië.

IICD werd in 1996 opgericht. De organisatie heeft zich tot doelgesteld de armoede te bestrijden in ontwikkelingslanden door met behulp van ict duurzame ontwikkeling te realiseren.

Voor de periode 2006-2011 heeft IICD een meerjarenstrategie ontwikkeld die zich richt op het versterken en uitbreiden van bestaande ict-kennisnetwerken in negenlanden. Ook wil IICD de public-private partnerships uitbouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-25T09:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.