Managed hosting door True

Cisco komt met pre 802.11n-producten

De behoefte aan sneller en beter draadloos lijkt nijpend. De ene na de andere leverancier is al met pre-802.11n-producten gekomen, maar dat betrof tot op heden vooral de consumenten- en mkb-markt.

Cisco lanceert komende maand access points en switches voor draadloze netwerken op basis van de 802.11n-technologie. Die WiFi-variant is nog altijd geen officiële standaard. Cisco is hiermee de eerste grote leverancier aan de zakelijke markt die zich aan pre-802.11n waagt.

Het in 2003 overgenomen Linksys levert al enige tijd zogeheten 'draft 802.11n'-producten, maar dat is dus voor consumenten en kleinere ondernemingen. Diverse Linksys-concurrenten leveren ook a geruime tijd dergelijke WiFi-apparatuur. Rechtstreekse Cisco-concurrenten nog niet. Zo is Aruba van plan zijn 11n-hardware in november te lanceren. Het zit daarmee dichter bij de verwachte goedkeuring van de echte standaard.

Cisco heeft besloten toch wat eerder te zijn. Die beslissing is mede ingegeven door de beschikbaarheid van 802.11n-chipsets en -laptops. Dat betreft niet alleen insteekkaarten; processorproducent Intel heeft eind vorig jaar aangekondigd pre-802.11n op te nemen in zijn Centrino-chippakket. De 802.11n-standaard is al sinds 2004 in de maak en de verwachting was dat er al veel eerder officiële producten zouden zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.