Vista SP1 blijkt toch mondjesmaat al beschikbaar

Dit artikel delen:

Microsoft was klaar met de ontwikkeling van het eerste service pack (SP1) voor Windows Vista, maar wou de update pas in maart uitbrengen. Nadat software-piraten de voortijdige distributie voor hun rekening namen, is SP1 nu ook mondjesmaat legaal beschikbaar.

Officiële béta-testers van Microsoft-software en grote klanten die een volume-licentie hebben, kunnen service pack één voor Windows Vista al verkrijgen. De Windows-leverancier komt hiermee deels tegemoet aan de kritiek die het kreeg voor het pas in maart uitbrengen van SP1. Dat pakket updates is namelijk gereed. Microsoft moet echter nog met enkele partners werken aan drivers die mogelijk problemen opleveren in combinatie met SP1.

De Engelse, Duitse, Japanse, Franse en Spaanse taaluitvoeringen van SP1 zijn al verkrijgbaar, in 32-bit (x86) en semi-64-bit (x64) varianten. Béta-testers kunnen het pakket verkrijgen via Windows Update, maar moeten wel enkele extra handelingen verrichten, zoals vermeld in de officiële mail aan die testers. Dit omvat onder meer het deïnstalleren van eerdere béta's van SP1. De meest recente proefversie (RC Refresh 2) is in wezen de daadwerkelijke definitieve versie (release to manufacturing, RTM).

Bedrijven met een volume-licentie krijgen SP1 aangeboden middels Vista-images waarin het pakket reeds is verwerkt (slipstreaming). Ook dit betreft zowel de 32-bit als de semi-64-bit varianten. Ondertussen blijft voor overige gebruikers het oorspronkelijke schema van kracht waarbij Vista SP1 vanaf halverwege maart beschikbaar is.

Ondertussen waarschuwt beveiligingsbedrijf F-Secure voor een nep-updatepagina voor Microsoft-software. De neppagina lijkt op de Microsoft-site te staan, maar is een valstrik om malware geïnstalleerd te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-11T11:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.