Microsoft verhevigt strijd tegen illegale software

Dit artikel delen:

Microsoft Nederland is gestart met een actie om het installeren en verkopen van illegale software en licenties door het verkoopkanaal tegen te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat nog steeds veel systeembouwers computers leveren met illegale software en licenties.

Ook blijkt dat een aantal systeembouwers relatief weinig kennis bezit over licenties en vaak niet weet wat legaal is en wat niet, terwijl anderen bewust de regels overtreden en hun klanten in diskrediet brengen met onvolledige of ongeldige licenties. De actie richt zich daarom enerzijds op het geven van voorlichting en uitleg aan het verkoopkanaal en anderzijds op het aanpakken van hardnekkige overtreders die bewust illegale software aanbieden. Het aanpakken gebeurt mede op verzoek van bedrijven in deze sector zelf. Gedurende het hele jaar worden bovendien verrassingsbezoekers ('mystery shoppers') ingezet om na te gaan of pc-bouwers hun klanten juist voorlichten over licenties.
 
Microsoft wil op deze manier voorkomen dat eerlijke verkopers lijden onder de oneerlijke concurrentie van aanbieders van illegale software of onjuiste licenties. Bovendien is het uiteindelijk de klant die de dupe wordt van dit soort praktijken. Diane Janknegt, Group Manager Small Business van Microsoft Nederland: " Vaak verkeert de eindgebruiker in de veronderstelling dat hij legale sofware heeft aangeschaft. De teleurstelling is des te groter als hij er later achter komt dat hij niet over een geldige licentie beschikt en nergens recht op heeft."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-05T13:32:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.