Elephant Security neemt belang in TrustAlert

Dit artikel delen:

Securitydienstverlener Elephant Security neemt een belang in de technologie van de Nederlandse authenticatieleverancier TrustAlert uit Soesterberg. TrustAlert levert met appliances een veilige verbinding naar cloudapplicaties door het verstrekken van kortlopende PKI-certificaten. Elephant Security integreert de oplossing in de eigen producten, maar gaat het ook autonoom als product of dienst aanbieden.

Elephant Security is het vroegere Bhold, waarvan eind september 2011 de technologie en de bedrijfsnaam door Microsoft werden overgenomen. Na de overname zat het bedrijf zonder naam en zonder product en leverde het support op hun eigen technologie. Elephant Security besloot als Microsoft-dienstverlener verder te gaan en het bedrijf is nu een cloudpropositie aan het opbouwen. ‘Met de toegang tot de TrustAlert-technologie kunnen wij onze cloudservice op het gebied van identity en security management voor Office 365 versterken', zegt business development manager Maarten Stultjens. ‘Microsoft wil al zijn 750 miljoen Office-gebruikers naar de cloud migreren en met ons SaaS-aanbod gaan we organisaties helpen om dit op een veilige wijze te doen. Zo willen we profiteren van deze enorme cloudstormvloed.'

PKI-certificaten

Elephant Security trekt daarom nu een partij aan waarmee zij de toegang en het beheer van al die Office-gebruikers kunnen regelen. Stultjens: ‘Elke 25 seconden gaat er een nieuwe gebruiker over op Office 365, daarom bouwen wij nu snel deze service op. Normaal gesproken zijn PKI-certificaten kostbaar en zijn ze duur in beheer. Door TrustAlert kunnen wij nu certificaten leveren die gedurende één sessie geldig zijn. De kosten voor het beheer ervan worden dus uitgespaard.'

De technologie van TrustAlert wordt dus aan het clouddienstenportfolio van Elephant Security toegevoegd. Daarnaast zal het ook als losse dienst of product worden aangeboden, ondermeer om de huidige TrustAlert-klanten goed te kunnen blijven bedienen. Ook zoekt Elephant Security nog naar een integratie of overname om een authenticatiemechanisme voor mobiele toepassingen in huis te halen.

Prospects overhevelen

Met de deelname in TrustAlert krijgt Elephant Security een aantal technische mensen en business developers erbij, waaronder security-autoriteit Sten Kalenda. Het personeelsbestand komt hiermee op 26 medewerkers. Eind november worden de medewerkers aan het business development team toegevoegd. Ook start de dienstverlener met het overhevelen van de TrustAlert-propects naar de Elephant Security-pijplijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

just fyi
http://www.faillissementsdossier.nl/nl/faillissement/590549/elephant-security-bv.aspx

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-07T13:28:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.