IT-distributeur Securecomm failliet verklaard

Dit artikel delen:

IT-distributeur Securecomm uit Berkel en Rodenrijs is door de rechtbank in Rotterdam op 22 november 2011 failliet verklaard. Vijf werknemers verliezen daardoor hun baan. Securecomm draaide verlies en had schulden bij de Belastingdienst. Volgens directeur Raymond Kreefft was een doorstart niet meer mogelijk: ‘Banken willen gewoonweg niet meewerken.’

Securecomm distribueerde sinds 1996 it-beveiligingsoplossingen zoals netwerkbeveiliging, antivirus en data leakage prevention (dlp). Voor de vijf werknemers van Securecomm is ontslag aangevraagd. Zij hebben hun laatste salaris in oktober gekregen.

Als curator is Jos Borsboom van Borsboom & Hamm advocaten aangesteld. Er is inmiddels een verslag over het faillissement (pdf) beschikbaar. Daaruit blijkt dat het bedrijf schulden had. Er stond een bedrag open van 669.846 euro aan handelscrediteuren en een bedrag van 410.000 euro aan schulden aan de Belastingdienst. Een andere oorzaak is dat Rabobank en De Lage Landen geldkraan hebben dichtgedraaid, aldus het faillissementsverslag.

Directeur Raymond Kreefft van Securecomm meldt dat er geen doorstart komt. ‘Er is gekeken naar een doorstart maar dat is helaas niet mogelijk gebleken, banken willen gewoonweg niet meewerken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-27T10:19:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.