BlackBerry verruimt Work Space tot iOS en Android

Dit artikel delen:

BlackBerry biedt zijn technologie voor het beschermen en scheiden van zakelijke en privédata op mobiele platformen ook voor iOS en Android. Secure Work Space wordt beheerd via BlackBerry Enterprise Service 10, het multi-platform enterprise mobility management product van BlackBerry.

Binnenkort verschijnt een update voor BlackBerry Enterprise Service 10 die de beveiligingsmogelijkheden voor dataverkeer en de opslag van data en de volledige scheiding van werk- en privédata naar andere platformen brengt. De software bevat tevens beveiligde applicaties voor email, agenda, contactpersonen, taken, memo’s, veilig browsen en bewerken van documenten.

De software maakt volgens de leverancier VPN-systemen overbodig. Bedrijven en overheidsorganisaties kunnen daarmee de bekende Blackberry-beveiliging gebruiken op besturingssystemen die niet door de Canadese fabrikant RIM zijn geleverd. Extra applicaties kunnen worden beveiligd en aan de werkomgeving worden toegevoegd, zonder aanpassingen aan de broncode.

Bèta-tests

Gesloten bèta-tests vinden momenteel plaats voor Secure Work Space. De oplossing zal eind mei 2013 beschikbaar zijn. Meer informatie zal worden verstrekt tijdens de BlackBerry Live-conferentie die in mei 2013 gehouden zal worden in Orlando in de Verenigde Staten.

Het is niet voor het eerst dat Blackberry-maker Research in Motion producten voor andere platforms introduceert. Zo werd voor begin 2012 beheersoftware aangekondigd voor iOS en Android waarmee ict-beheerders in een webgebaseerde interface mobiele toestellen beheren en beveiligen, zoals tablets en smartphones. Die dienst heet Mobile Fusion.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-18T11:55:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.