NCIM en Luciad samen in antiterreur-software

Dit artikel delen:
Terreurbestrijding

De Nederlandse detacheerder NCIM Groep gaat een samenwerking aan met de Belgische softwareleverancier Luciad. Dit bedrijf is gespecialiseerd in software om te lokaliseren en wordt vooral gebruikt in het leger, de beveiliging en de luchtvaart. De bedrijven gaan samen de antiterreur-software Sistar vermarkten. Luciad als ontwikkelaar en NCIM als implementatiepartner.

In de strijd tegen terrorisme is steeds meer behoefte aan software waarmee op eenvoudige wijze te bepalen is waar terroristen zich bevinden, van welke telefoons en zenders zij gebruikmaken en of zij vanaf hun posities vrij zicht hebben op installaties, manifestaties, konvooien en vip’s. Hierbij is het van groot belang dat informatie niet alleen op een centrale meldkamer maar ook voor individuele crimefighters goed beveiligd beschikbaar is, op tablets, smartphones en computerbrillen.

Cryptografie en precisiepeilingen

‘Je kunt op een perfecte manier driedimensionaal inzicht verkrijgen in een bepaald gebied, hetgeen planning en uitvoering van een opdracht optimaliseert’, stelt luitenant-generaal buiten dienst Jo Godderij, voormalig F16-vlieger en adviseur voor de NCIM Groep. ‘Als je daar zaken als cryptografie en precisiepeilingen van radioverkeer aan koppelt, kun je op een veilige manier en tot op de meter nauwkeurig bepalen waar een verdachte zich bevindt.’

Door met Luciad samen te werken ziet NCIM-coo Harold Kasperink de mogelijkheid om in Nederland en de Benelux een belangrijke stap voorwaarts te zetten in de strijd tegen zware criminaliteit en terrorisme. ‘Natuurlijk moeten we het geheel verder concretiseren en met de juiste instanties rond de tafel gaan zitten, maar het gaat er nu om dat we een mogelijkheid hebben waar we goede diensten kunnen leveren op een gebied waar nog het nodige te verbeteren is.’

NCIM Groep

De NCIM Groep werkt vanuit Leidschendam zowel nationaal als internationaal voor de defensie en publieke veiligheidssector, met name op de gebieden command en control, simulatie, forensics en cybersecurity. De samenwerking met Luciad sluit hier bij aan. De NCIM Groep is gespecialiseerd in het detacheren van goed opgeleide professionals voor projectmanagement, consulting, softwareontwikkeling en system management in technische omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met mijn 'zeer bescheiden' kennis van terreur en counter, is het heel erg goed natuurlijk dat je dit soort informatie deelt met de moderne terrorist. Je weet wel, die ene 'ongeleide projectiel' die een Fortuijn of een van Gogh eenvoudigweg neer legt.

Of die eenling die vind dat die wat met de maatschappij af te rekenen heeft in Alphen aan den Rijn. Een beetje uistviirwapen is zo aangeschaft, wil je iets zwaarders kan ook dat in Nederland. Met een beetje gevoel voor internet kun je je snel op de meest aardige systemen meester maken wat informatie vergaren betreft en wanneer je een telefoon nodig hebt koop je die gewoon bij om het even welke provider om de hoek. Simmetje gooie je gewoon na gebruik ik de sloot.

Bij elke kringloopwinkel kun je de oude nokia's per doosje opkopen, gewoon unlocked voor een habbekrats en je bent vrijwel untraceble.
Met de cams die je op de hoek koopt is geen enkele vip meer veilig en degenen die werkelijk iets kwaads in de zin heeft weet dat die dat volkomen op eigen merite moet doen om onopgemerkt te blijven.

Daar kan uiteindelijk geen software tegenop natuurlijk dat heeft de geschiedenis, ook in Nederland, ons wel geleerd. Ik heb groot respect voor bedrijven die zich met veiligheid en beveiligen bezig houden maar waar wat mij zeer verbaasd is dat bedrijven zich, zoals hier, enerzijds profileren met beveiligen en veiligheid hoog in het vaandel en tegelijkertijd zichzelf in de spotlights zetten.

Beveiligen is een zaak van kunnen denken als een .... en dan 'zeer creatief kunnen anticiperen' op eventualiteiten. Toch?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-24T15:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.