Google koopt Israelische security start-up

Dit artikel delen:
Authenticatie

Google neemt Slicklogin over, een Israelische security start-up die gebruikmaakt van geluidsgolven voor authenticatie. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar bronnen gaan er vanuit dat Google een paar miljoen dollar heeft neergelegd voor het authenticatiebedrijf.

Slicklogin werd vorig jaar opgericht door Or Zelig, Eran Galili en Ori Kabeli, alledrie opgeleid bij de cyber security unit van de Israeli Defense Forces. In september vorig jaar presenteerden zij hun technologie met geluidsgolven, maar het bedrijf heeft vooralsnog geen commercieel product op de markt gebracht.

Tweetraps verificatie

De drie oprichters vonden de huidige beveiligingsmaatregelen te omslachtig en gecompliceerd, dus bedachten ze een technologie waarmee websites vrijwel onhoorbare geluidsgolven via de speakers van een pc kunnen genereren. Een app op de smartphone van de gebruiker pikt het audiosignaal op, analyseert het en stuurt het terug naar de servers van de site om te kunnen inloggen. De technologie kan niet alleen worden gebruikt ter vervanging van de traditionele wachtwoorden, maar ook als onderdeel van tweetraps authenticatie, dat erop is gericht om de gebruiker te beschermen tegen diefstal van de online identiteit, phishing en andere criminaliteit door het inbouwen van een extra verificatielaag.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-17T08:41:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.