Relatief veel hackers opereren vanuit Nederland

Dit artikel delen:
Hacker

Nederland is één van de landen van waaruit de meeste cyberaanvallen worden uitgevoerd. Tegelijkertijd is Nederland ook het een na veiligste land om online te zijn. Dit blijkt uit onderzoek van ict-beveiliger Kaspersky Lab naar cybercriminaliteit in het tweede kwartaal van 2015.

In de afgelopen drie maanden (april, mei en juni) waren er 31.467.495 cyberaanvallen afkomstig vanuit Nederland. Dit is 8,3 procent van het totale aantal cyberdreigingen in die periode. Nederland staat hiermee op de derde plek van landen waaruit de meeste cyberdreigingen komen. Op de eerste plek staat Rusland met een opvallende 51 procent. Eén plek boven Nederland staat de VS met 11,9 procent.

Tegelijkertijd is de online omgeving van Nederland een van veiligste. Kaspersky Lab onderzocht dit door te berekenen bij welk percentage van zijn beveiligingssoftware-gebruikers per land bedreigingen werd gedetecteerd. In Rusland werden de meeste dreigingen gedetecteerd, met bijna 39 procent. Denemarken was het afgelopen kwartaal het veiligst. Slechts 10,1 procent van de Kaspersky Lab-klanten detecteerde daar dreigingen. In Nederland had 12,5 procent van de gebruikers van Kaspersky-software te maken met cyberdreigingen.

Het volledige onderzoeksrapport kan hier worden ingezien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-30T16:14:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.