DDoS-aanval legt gametoernooi plat

Dit artikel delen:
DDoS-aanval

In de week van 3 tot en met 8 augustus 2015 vinden in de Keyarena in Seattle de internationale gamekampioenschappen van Dota 2 plaats. Tijdens het jaarlijkse toernooi strijden diverse gameteams tegen elkaar en dingen mee naar een prijs uit de prijzenpot van ruim achttien miljoen dollar. De wedstrijden verlopen niet helemaal vlekkeloos. Zo werden de wedstrijden op de tweede dag bijna twee uur lang platgelegd door een DDoS-aanval. De dag ervoor werden de wedstrijden ook al gepauzeerd door een storing bij de internetprovider.

In de week van 3 augustus tot en met 8 augustus 2015 wordt het internationale Dota 2 kampioenschap gehouden. Hierbij staat de Keyarena in Seattle in het teken van Dota 2, een moba (Multiplayer Online Battle Arena) voor de computer ontwikkeld door het Amerikaanse softwarebedrijf Valve Corporation. Het jaarlijkse evenement meent het grootste e-sports toernooi te zijn voor videogames. Dit jaar is er een prijzenpot van zo’n achttien miljoen dollar (zo’n 16,5 miljoen euro). Dit geld is verworven via crowd funding en aankopen binnen de game.

DDoS-aanval

Voor gameliefhebbers die niet bij het toernooi aanwezig kunnen zijn, worden de wedstrijden live gestreamd via onder andere Youtube. De wedstrijden hebben op de eerste twee dagen last gehad van diverse storingen, waardoor ze voor meerdere uren werden stilgezet. Zo kampte het toernooi op de eerste dag, maandag 3 augustus, met een internetstoring bij de Amerikaanse internetprovider Comcast. Hierdoor werden de wedstrijden onderbroken en werd de livestream gepauzeerd.

Op dinsdag 4 augustus deed zich een nog groter probleem voor. Het eerste toernooi tussen de Amerikaanse gameteams Evil Geniuses en Complexity Gaming was in volle gang, toen het werd stilgelegd. De gamecommentatoren hebben bevestigd dat dit kwam door een DDoS-aanval. Bijna twee uur later werden de wedstrijden weer hervat.

Lan-modus

Dota 2 werd al eerder getroffen door een DDoS-aanval, maar nog nooit tijdens het jaarlijkse evenement. Volgens de Amerikaanse media is de aanval mogelijk doordat er geen lan-modus voor de game is, waardoor er tijdens het gamen altijd een online verbinding met een server moet worden gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-05T10:31:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.