Vtel staat weer op eigen benen voor groeiplan

Bedrijf koopt zich uit bij SpeakUp en neemt Reliable IT over

Cloudstrategie

De holding achter telecomdienstverlener Vtel koopt zich uit bij branchegenoot SpeakUp. De Enschedese dienstverlener koopt een aandelenbelang van vijftig procent terug van deze stadgenoot. Vtel wil op eigen kracht sneller en gerichter groeien met maatwerkoplossingen voor de zorg. Om die plannen te versnellen, kondigt het ook de overname van Reliable IT Solutions (Rits) uit Den Bosch aan.

Vtel wil de ontwikkeling van producten en diensten en de implementatie daarvan weer in eigen beheer nemen. Het was sinds 2012 voor de helft in handen gekomen van SpeakUp. Gerard Olde Olthof, directeur en eigenaar van Vtel: 'SpeakUp bedient andere doelgroepen met andere eisen. We hebben geconcludeerd dat we als zelfstandige organisatie beter in staat zijn om onze groeiambities te realiseren.' Hij benadrukt dat zijn bedrijf en SpeakUp blijven samenwerken rondom bestaande producten en diensten.

Vtel kondigt tegelijkertijd aan dat het een meerderheidsbelang in Reliable IT Solutions (Rits) uit Den Bosch neemt. Die partij is gespecialiseerd in crm-integratie en telefonie en het aanbieden van ict als dienst.

Huisartsenposten

Het nieuwe managed services-onderdeel dat uit de overname ontstaat, zal zich binnen de Vtel vooral richten op de ontwikkeling van maatwerkoplossingen, primaire processen, de backend van zwaarbeveiligde cloudoplossingen en hosting en koppeling van crm-systemen. Vtel levert onder andere zwaarbeveiligde ip-telefonie voor Nederlandse huisartsenposten. Naar eigen zeggen bedient het 65 procent van die markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-28T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.