Redsocks werkt met TNO en NTU aan detectie

Dit artikel delen:
Cybercrime

De Nederlandse start-up Redsocks gaat een samenwerking aan met kennisinstituut TNO en de Nanyang Technological University (NTU), een universiteit in Singapore. De partijen onderzoeken nieuwe detectiemethodes tegen doelgerichte cyberaanvallen. Deze methodes moeten geïntegreerd worden met bestaande security-oplossingen.

De drie partijen, Redsocks, TNO en NTU, zijn een samenwerking aangegaan om nieuwe detectiemethodes voor cyberaanvallen te onderzoeken. Ze willen succesvolle aanvallen identificeren. Dit door heuristiek, statistische analyse en machine learning-technieken toe te passen op het netwerk verkeer. Met het onderzoek willen de partijen demonstreren hoe detectiemethodes, die gebaseerd zijn op de analyse van het internetverkeer, geïntegreerd kunnen worden in security-oplossingen.

Redsocks

Redsocks is een Haagse start-up die zich specialiseert in malwaredetectie. Zijn Malicious Threat Detector (MTD) analyseert het internetverkeer realtime. Dat gebeurt op basis van threat intelligence en algoritmes. De start-up won vorig jaar de Computable Award ‘Beste Nederlandse start-up van het jaar.’

Begin dit jaar meldde Computable dat het securitybedrijf financiële problemen had en zijn crediteuren om uitstel van betaling vroeg. Redsocks-directeur Floris van den Broek liet Computable weten dat er nooit sprake is geweest van financiële problemen. De ceo meldt dat het bedrijf nieuwe investeerders heeft aangetrokken. De start-up verhuist eind deze maand naar een groter pand aan de Laan van NOI in Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T09:34:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.