EuroCloud presenteert juridische cloudtrends

Infosecurity 2016

Dit artikel delen:
cloud computing

Stichting EuroCloud Nederland publiceert een rapport waarin rechtsontwikkelingen op het gebied van cloud computing worden omschreven. Tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event kunnen bezoekers gratis een exemplaar in ontvangst nemen.

In het 'Cloud computing in juridisch perspectief 2016'-rapport van Stichting EuroCloud Nederland worden vier juridische trends op het gebied van cloud computing geanalyseerd. ‘Juridische trends zijn essentieel voor de cloudmarkt, inclusief het segment netwerk- en informatiebeveiliging. Zowel leveranciers als gebruikersorganisaties behoren hiervan op de hoogte te zijn. Iedereen moet namelijk aan wet- en regelgeving voldoen’, vertelt auteur en ict-jurist Victor de Pous.

De stichting komt in deze editie met vier trends. Allereerst komt er steeds meer wetgeving op het gebied van privacy en netwerk- en informatiebeveiliging. Denk hierbij aan de meldplichten voor ict-gerelateerde incidenten en toenemende bevoegdheden en bemoeienissen van toezichthouders. Daarnaast rukt de juridische normering van grensoverschrijdende gegevensstromen op. Als voorbeeld wordt het de EU-US Privacy Shield genoemd.

Ten derde stelt Stichting EuroCloud Nederland dat de rechtspraak over cloud computing nog onderbelicht is. Tot slot blijven ook de gevolgen van de aankomende herijking van ons faillissementsrecht, mede in relatie tot de versleuteling van informatie (encryptie) van cloudgebruikers en de verplichtingen van cloudleveranciers, grotendeels onder de radar. 

ICT-beurzen

Stichting EuroCloud Nederland is op woensdag 2 november en donderdag 3 november 2016 aanwezig op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event. Bezoekers kunnen op de stand A094 een gratis exemplaar van het trendonderzoek ophalen. Registreer nu voor gratis toegang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-02T09:26:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.