Ploegmakers terug naar Fox-IT voor crypto-avontuur

Dit artikel delen:

Erik Ploegmakers

Erik Ploegmakers (39) keert per 1 maart 2018 terug bij ict-beveiliger Fox-IT uit Delft. Hij treedt toe tot de directie en wordt benoemd tot global head of crypto & high assurance. Ploegmakers wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beveiligingstechnologie voor kritieke omgevingen en de internationale groei van producten en diensten. Fox Crypto ontwikkelt onder andere technologie voor de beveiliging van Nederlandse staatsgeheimen.


Volgens algemeen directeur Joost Halkes keert met Ploegmakers een vertrouwd gezicht terug naar Fox-IT. Ploegmakers was tot voor kort actief als managing director security services bij KPN. Hij werkte daar volgens zijn LinkedIn-profiel ruim anderhalf jaar. Daarvoor was hij ruim een jaar directeur cybersecurity bij adviesbureau PWC Nederland.

Tussen 2014 en 2015 werkte hij een jaar als chief operation manager voor securitydienstverlener DearBytes. Voor die periode was hij bijna drie jaar actief als general manager security bij Netscout Systems. Dat Amerikaanse bedrijf nam in 2011 de analysesoftwaretak van Fox-IT over.

Erik Ploegmakers startte in 2006 zijn loopbaan bij Fox-IT als forensisch onderzoeker en later als operationeel directeur van de divisie Fox Replay (analysesoftware). Ploegmakers is meester in de rechten (cyberlaw, criminal law en eLaw). Hij studeerde in Leiden. 

Directie

"Volgens Fox-IT is met de benoeming van Ploegmakers de nieuwe directie compleet"

Volgens Fox-IT is met de benoeming van Ploegmakers de nieuwe directie compleet. De dagelijkse leiding van het bedrijf is in handen van Joost Halkes (algemeen directeur), Rob Koppen (financieel directeur), Walter Doorduin (distributie-directeur ), Jeremy Butcher (chief technology officer) en Marcel van Oirschot (commercieel directeur). Het team bestaat verder uit een adviesraad waarin Erik de Jong (chief research officer), Frank Groenewegen (chief security expert) en Michelle Postma( hoofd-publieke sector) plaatsnemen.

Fox-IT levert security-diensten aan overheden, defensie, politie, justitie, eigenaren van kritieke infrastructuren, banken en grote ondernemingen. Het bedrijf uit Delft is onderdeel van de NCC Group dat eind 2015 voor 133 miljoen euro Fox-IT overnam.

Conflict over beveiliging staatsgeheimen

Eind 2017 was er een conflict over Fox Crypto. NRC meldde toen op basis van een wob-procedure (wb) openbaarheid bestuur dat de Nederlandse staat anderhalf jaar na de verkoop van it-beveiliger Fox-IT aan het Britse NCC nog geen zeggenschap heeft over Fox Crypto, de aparte bv van Fox-IT die zich richt op het beveiligen van Nederlandse staatsgeheimen. 

Eerder meldde NRC na een wob-verzoek dat bij een overname door een andere eigenaar de Nederlandse staat als eerste het kooprecht op Fox Crypto zou krijgen. De overheid heeft deze eis laten vallen, maar wil nog steeds een vinger in de pap hebben.

Een woordvoerder van Fox-IT laat 19 februari 2018 aan Computable weten dat de functie van directeur Fox Crypto al enige tijd openstond. 'Het heeft even geduurd voordat er een geschikte kandidaat gevonden werd. Ploegmakers onderhoudt samen met Postma (hoofd-publieke sector red.) de contacten bij de overheid.' 

De vacature stond al open voordat mede-oprichter van Fox-IT, Ronald Prins, het bedrijf verliet. Hij legde per 1 januari 2018 zijn functie neer. 

 

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-19T14:42:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.