BSA noemt Economist-artikel overdreven

Dit artikel delen:

De BSA reageert gepikeerd op het Economist-artikel waarin diens metingen van piraterij worden gehekeld. De softwarebelangenvereniging ontkent elke vorm van opzettelijk opblazen van de cijfers voor politiek gewin.

"De implicatie dat een industrietak de mate van piraterij en de impact daarvan zou overdrijven om zijn politieke doelstellingen te steunen, is belachelijk", schrijft vice-president Beth Scott van de EMEA-tak (Europe, Middle-East and Africa) van de BSA (Business Software Alliance). Het Britse blad The Economist publiceerde vorige maand een artikel waarin het stelde dat de BSA-cijfers over miljarden schade door softwarepiraterij overdreven zijn.

 

Daarbij haalde het blad ook uit naar de basisaannames van onderzoeksbureau IDC over de mate van piraterij. BSA-topvrouw Scott verdedigt de keuze van haar organisatie voor IDC en de studie door dat onderzoeksbureau. "Het onderzoek bevat kwantitatieve en kwalitatieve data over de wereldwijde pc-softwaremarkt en gebruikt een systematische methodologie om de huidige wereldwijde hoeveelheid piraterij door eindgebruikers en de schade daardoor in te schatten", schrijft Scott.

 

Zij houdt vast aan het door The Economist bekritiseerde standpunt dat illegaal gebruik zich vertaalt in misgelopen omzet. "O&O Software in Duitsland bijvoorbeeld, heeft momenteel vijfendertig werknemers. Het schat dat er nu wereldwijd vier miljoen illegale kopieën van zijn producten circuleren. De winst daaruit zou teruggestopt kunnen worden in de Duitse economie." Piraterij zorgt voor een vermindering van de investeringen in onderzoek en ontwikkeling en vertraagt dus innovatie, betoogt Scott.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-16T15:59:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.