Frank Groenewegen verruilt Fox-It voor Deloitte

Dit artikel delen:
Frank Groenewegen

Frank Groenewegen.

Hoofd-beveiligingsexpert van Fox-It, Frank Groenewegen, stapt over naar Deloitte. Hij start daar per 1 januari als partner van de afdeling Cyber risk. De overstap komt op een opvallend moment. Recent kondigde Inge Bryan, leidinggevende en partner van de cyberrisk-divisie van Deloitte, haar overstap naar Fox-It aan.

Groenewegen, dit jaar genomineerd voor een Computable Award, heeft meer dan twintig jaar ervaring binnen de cybersecurity en groeide uit tot het technische geweten van Fox-It. Bij Deloitte wordt het zijn taak leidinggevenden en techneuten te verbinden. Niels van der Vorle, managing director van de cyber-praktijk van Deloitte: ’Groenewegen is als geen ander in staat de brug te vormen tussen boardrooms en onze security engineers, hackers, en cybersecurity-specialisten.’ Hij roemt Groenewegen om zijn technische expertise, toewijding voor cybersecurity, netwerk en reputatie.

Zijn vertrek ligt ongetwijfeld gevoelig bij Fox-It. Groenewegen vormt een spreekbuis van het bedrijf en als directielid en chief security expert groeide hij in ruim vijftien jaar bij Fox-It uit tot een belangrijke schakel binnen het bedrijf. Groenewegen was verantwoordelijk voor onderzoeken en opdrachten met een hoog risicoprofiel. Ook bouwde hij binnen de media een naam op als expert op het gebied van cybercrime.

Groenewegen verlaat het Delftse bedrijf na een roerige tijd. Afgelopen zomer onthulde het FD dat drie directieleden van Fox-It geschorst zijn, nadat hun plannen uitlekten om het bedrijf via een bestuurscoup af te splitsen van de Britse eigenaar NCC Group. Algemeen directeur Erik Ploegmakers, chief operating officer (coo) Jeremy Butcher en crypto-directeur Jurgen Delfos werden ontslagen. Nu stapt dus ook chief security expert en directielid Groenewegen op.

Bryan naar Fox-It

De overstap komt op een opvallend moment. Onlangs maakte Fox-It bekend dat Inge Bryan, huidig partner en cyberdirector bij Deloitte, per 1 januari aan de slag gaat als de nieuwe algemeen directeur van Fox-IT. Op diezelfde datum start Groenewegen als partner bij Deloitte en gaat hij aan de slag op de cyber-adviespraktijk van het adviesbureau.

Het lijkt daarom bijna om afgesproken werk te gaan, maar Bryan laat desgevraagd weten dat de overstap van Groenewegen al langere tijd ‘in de maak was’ en het een behoorlijke periode duurt voor iemand officieel is toegetreden tot partner van het adviesbureau.

Zelf zou ze pas na de zomer zijn gepolst voor de functie van algemeen directeur bij Fox-It, toen de gesprekken met Groenewegen al langer liepen. Haar overstap zou heel snel zijn gegaan. Ze benadrukt dat het niet gaat om een vervanging van haar post. ‘We hebben allebei een heel ander profiel.' Bij Deloitte zijn meerdere partners binnen het cyberdomein actief.

Deloitte

Deloitte's Cyber Risk-tak valt onder het bedrijfsonderdeel Risk Advisory en bestaat uit vijf teams, Cyber Strategy, Secure, Vigilance/Resilience, Privacy en Identity. Ze hebben ruim tweehonderd medewerkers in Nederland, van hackers tot data juristen, van security engineers tot strategieconsultants, van incident responders tot crypto-experts en helpen klanten zowel met advies, design, implementatie en het draaien  van cyberoplossingen. Het team wordt aangestuurd door een team van tien partners.

Risk Advisory bestaat uit de onderdelen: 

  • Financial Risk
  • Regulatory Risk
  • In Control of Responsible Enterprises
  • Sustainability
  • Digital Risk Solutions
  • Risk Analytics
  • Crisis & Resilience Risk
  • Cyber Risk

Huidig management Fox-IT

Het huidige management van Fox-It bestaat uit waarnemend directeur Fox-It en bestuurder van NCC Group, Robert Horton, directeur managed services Christian Prickaerts en directeur professional services Joost Reijne.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-11T09:09:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.