Cyberaanval treft ip-telefonieleverancier Innovaphone

Dit artikel delen:
dark web

Innovaphone, een aanbieder van zakelijke ip-telefonie-oplossingen, is getroffen door een hacker. De aanvaller heeft mogelijk toegang gekregen tot klantgegevens. De Duitse fabrikant acht die kans niet groot maar kan het evenmin volledig uitgesloten dat deze gegevens in verkeerde handen zijn gekomen.

Innovaphone denkt dat het motief van de hacker vandalisme was in plaats van het doelgericht vergaren van informatie. Evenmin zijn er momenteel aanwijzingen dat de aanvaller omvangrijke gegevensbestanden uit het netwerk van Innovaphone heeft gekopieerd.

Het Duitse bedrijf heeft de politie in Böblingen op de hoogte gesteld van de hack, schrijft het in een brief aan relaties. Als tegenmaatregel zijn alle pc's in het bedrijf van het netwerk losgekoppeld. Alle servers van de infrastructuur zijn uitgeschakeld. De verbinding met het internet is verbroken, evenals alle verbindingen met de locaties en de thuiswerkplekken.

Het bedrijf kijkt ook hoe de klantgegevens in de toekomst beter zijn te beschermen. Het incident response plan wordt verbeterd. Innovaphone werkt in Nederland en België met partners waaronder Eurosys. Innovaphone zegt de hack ten zeerste te betreuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-23T12:01:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.